El Curs escolar començarà a Tarragona amb dues escoles amb mòduls prefabricats

IMG_3367

PUBLICITAT

S’han acabat les vacances per la canalla i el pròxim dilluns s’iniciarà el curs escolar a la majoria de centres tarragonins, tot i que alguns sobretot llars d’infants i els col·legis internacionals ja han començat les seves classes.

Un any més sobre la taula la problemàtica dels mòduls prefabricats afectarà a cinc escoles tarragonines, dues d’elles a Tarragona capital.

Els noms de Ponent i l’Arrabassada ja s’han fet famosos en l’argot escolar i dels pares i mares que veuen com la zona d’esbarjo dels seus fills es redueix i dels professors que assumeixen resignats que de moment seguiran sense nova escola uns quants anys més.

Ponent ni tant sols entra en els càlculs del Departament d’ensenyament que es limita a justificar contactes amb l’Ajuntament i l’Arrabassada s’assegura que serà el primer centre que es faci dins un pla que va des d’aquest 2015 i fins el 2018.

Aquest any la primera generació d’alumnes de l’Arrabassada finalitzarà els seus estudis al centre havent cursat des de P3 i fins a sisè en un centre en mòduls prefabricats. Nou anys on han vist com s’anava retallant el poc pati, la zona de bosc i on els anomenat popularment com a barracons anaven sumant i sumant fins els dotze actuals.

Els problemes amb el solar del centre primer per la concessió d’aquest i més tard per les dificultats orogràfiques han fet que si finalment el centre porti deu anys de retard en la seva construcció.

71 professors més i menys alumnes matriculats amb una millora de les ràtios.

Aquest seria el resum numèric de la presentació del curs escolar 2015/16 a les comarques tarragonines.

Poc més d’un 10% d’aules de primària superaran els 25 alumnes per classe i un 12% de secundària els 30, a més a més creix de forma important l’ensenyament dual a la Formació Professional.

Pel que fa a les reformes i construccions de nous centres com dèiem Ponent i l’Arrabassada seguiran en mòduls tot i que la Directora Territorial d’Ensenyament a Tarragona, Maria Àngels Gonzàlez ha assegurat que l’Escola de l’Arrabassada és una prioritat i que abans del 2018 estarà enllestida.

La davallada més important es produeix a les Llars d’Infants a causa de la baixada de la natalitat amb 337 alumnes menys que el curs anterior.

D’altra banda 3 famílies, 3 només, haurien demanat l’ensenyament en castellà a les comarques tarragonines cap d’elles de Tarragona ciutat.

Us heu preguntat mai que hi ha a sota de casa vostra?

A l’arquebisbat de Tarragona ho ha fet i és per això que després de les excavacions que es van fer entre el 2007 i el 2011 a l’interior de la catedral on es van trobar les restes del temple d’August, ara s’han iniciat uns nous treballs arqueològics en un annex del claustre que pretén determinar l’ubicació de dos exedres o capelles laterals de forma semicircular que estarien enganxades en una plaça porxada del Segle I.

Les excavacions les dirigeix l’ICAC i el seu director Josep Gómez Pallarès ha explicat que les dades que es treguin de l’excavació seran important pel coneixement de l’acròpolis de la ciutat.

Els treballs s’allargaran un mes i mig per intentar datar sobretot la plaça porxada i si finament es troben les exedres.

L’any que ve el projecte seguorà amb una excavació al patí del museu bíblic tarraconenses que és una de les darreres reserves arqueològiques de la part alta segons els arqueòlegs encarregats de dirigir aquesta excavació. El projecte es tancarà l’any 2017.

Les festes de Santa Tecla ja tenen aplicació per a mòbil – ‘Viu la Tecla! 2015′-. L’aplicació, disponible gratuïtament a Play Store per Android, és una iniciativa de Xavier Balsells, estudiant de Comunicació i Màrqueting.

L’aplicació permetrà consultar el programa de les festes I interactuar Durant Santa Tecla amb videos I fotografies dels esdeveniments de la Festa Major.

Un accident al Perelló deixa tres morts en una topada entre dos camions i dos turismes.

L’accident ha provocat un incendi al voral de la carretera i ha obligat a tallar al trànsit la N-340 desviant la circulació per l’AP7.

Una veïna de Torreforta de 37 anys ha mort també en un accident de moto a la mateixa N-340 a l’alçada de Reus. Deixant quatre morts les darreres hores a les carreteres tarragonines.

Pel que fa al temps: Dia amb alguns ruixats fins al migdia i núvols que marcaran una jornada on el sol podria treure el cap ja cap a mitja tarda. Els ruixats seran en principi amb poca precipitació.

TEMP MÀXIMA 23 MÍM 16

 

 

 

 

 

PUBLICITAT