El Govern municipal es defensa de les crítiques de l’oposició per l’augment d’assessors

IMG_4725

PUBLICITAT

El nou pacte de Govern a l’Ajuntament de Tarragona farà incrementar com ja havíem explicat el nombre d’assessors al consistori i amb això la despesa destinada per aquests. Una despesa que s’incrementarà aproximadament en uns 200.000 euros, sumant increments de sous per canvis de dedicació i càrrecs i entrada d’aquests cins assessors.

En total seran cinc els nous assessors que entraran a l’Ajuntament de Tarragona amb el nou equip de Govern i es distribuiran en cinc àrees concretes; Ocupació, Via Pública, Serveis a la Persona, Esports i Desenvolupament Econòmic .

La portaveu de l’equip de Govern, Begoña Floria ha defensat aquest augment de onze a setze assessors davant les crítiques rebudes per l’oposició que ha posat el crit el cel pel cost que això suposarà.

Floria ha apostat també l’augment de representants als consells d’administració de les empreses municipals on els 3 partits de l’equip de govern tindran 10 membres i els 5 parits de l’oposició es quedaran amb un cadascun.

La delicada situació de les plantes de producció de Covestro i Ercros ha de trobar una solució negociada i amb la participació de l’administració pública segons els principals representants del sindicat CCOO a la indústria.

El sindicat ha demanat que la Unió Europea, l’Estat i el Govern català moguin fitxa davant l’entrada en vigor de la nova normativa que obliga al canvi de producció en el tractament del clor.

Javier Pacheco (secretari general de CCOO indústria de Catalunya) ha demanat a les empreses i administracions que facin un pas endavant.Els sindicats demanen obrir una taula de negociació amb els agents afectats per treballar en el canvi de producció de les plantes del territori. En total el possible tancament de Covestro i de retruc d’Ercros pot afectar a 400 llocs de treballs. Els sindicats han denunciat una maniobra política per deslocalitzar l’empresa i asseguren que Covestro és competitiva en la producció d’MDI.

Albert Abelló portaveu de convergència a l’Ajuntament de Tarragona obre la caixa dels trons i carrega contra la consulta sobre BCN World que ha proposat des de la Generalitat el seu mateix partit.

Abelló assegura que la consulta no és necessària i critica la poca sensibilitat que es té cap a les comarques de Tarragona. Albert Abelló ja ha dit que votaran a favor de la moció d’aquest divendres al ple de l’Ajuntament per demanar que s’acceleri el projecte i ha etiquetat de ridícul el plantejament de fer a tot el país la possible consulta.

Encara en pàgina de BCN World, el Govern català ja ha anunciat que es posa en marxa la reducció dels casinos d’aquest espai d’oci i l’Ajuntamet de Salou ha convocat aquest migdia un ple extraordinari d’urgència per determinar una posició conjunta cap el projecte.

Front comú de la CUP, d’Esquerre i Iniciativa perquè Tarragona esdevingui un municipi lliure de l’acord del TTIP, com ja ho han fet prop de 40 municipis catalans.

Tarragona tindrà a partir d’aquest divendres dues tarragonines il·lustres més. La poetessa Montserrat Abelló morta l’any passat i l’escriptora Olga Xirinacs de 80 anys entraran a la que es coneix popularment com a sala dels penjats.

El fet curiós és que seran només la segona i tercera dona que entren en aquest salo de la fama tarragoní on fins ara la també poetessa, Josepa Massanés era l’única dona.

EL TEMPS 

Seguim amb fred i amb temperatures baixes a més a més avui els núvols que poden guanyar terreny faran augmentar la sensació de fred perquè podrien deixar el cel completament tapat en alguns moments de la jornada.

En principi no ha de ploure però no es descarta alguna gotellada a mitja tarda.

La cota de neu situada als 900 metres podria deixar alguna bolva cap a les muntanyes de Prades.

TEMP MÀXIMA 12   MÍM 2

 

 

 

 

 

 

 

PUBLICITAT