El Mercat Central celebra el seu centenari sense data fixa d’obertura

Unknown

PUBLICITAT

S’ha convertit en la Sagrada Família dels Tarragonins. Majestuós, hieràtic i amb aquell posat renaixentista que li dóna un toc de modernitat.

L’edifici del Mercat Centra celebra els seus cent anys esperant encara una data exacte per ser inaugurada la seva reforma.

La reforma del Mercat central va començar l’any 2005 amb la intenció de ser inaugurat l’any 2007. Dos anys d’obres per fer un Mercat de disseny amb un pàrquing per 800 places i amb tres plantes d’edifici.

El pressupost inicial era d’entre 15 i 18M d’euros. Aquest 2016 el Mercat segueix sense estar obert i s’han invertit uns 46M d’euros en la seva reforma.

 Darrer sprint de Junts pel Sí i la CUP per intentar arribar a un acord i no anar a eleccions al març. Tot i que sembla impossible després de les darreres propostes de Mas a ERC, les formacions independentistes estan intentant un darrer moviment abans d’aquest cap de setmana que s’ha de dissoldre el parlament i convocar eleccions.

Des de Tarragona alguns dels Diputats de la ciutat ja han criticat el moment actual en que es troba el país i es preparen per les noves eleccions.

Carles Castillo tornarà a encapçalar la llista del PSC al març després segons ell d’un fracàs de l’actual Govern, Castillo ha obert la porta a possibles pactes amb En Comú Podem com a alternativa de Govern.

Des de PP, Alejandro Fernández, ha etiquetat de delirant la situació. Per Fernández que també repetirà al capdavant dels populars a Tarragona, la situació a Catalunya necessita urgentment solució i com ja ha dit Castillo, el candidat del PP espera poder trobar noves majories després de les eleccions del mes de març.

Els Diputats tarragonins ha viscut la legislatura més curta amb només 71 dies de parlament constituït si finalment com tot apunta aquest diumenge es convoquen eleccions.

La formació dual guanya terreny a Tarragona. Les últimes hores hem conegut per exemple que deu joves treballaran i estudiaran tot l’any gràcies a una cord entre Tarragona Impulsa i el Mercat central que permetrà als estudiants treballar al mercat tot aquest pròxim any.

Els joves tenen entre 16 i 29 anys i els estudis els faran a l’escola Joan XXIII de Bonavista.

També 16 estudiants tarragonins del pla dual entre l’Institut Conte de Rius i BASF aniran a treballar a Alemanya els pròxims mesos.

Bones notícies per un sistema educatiu, que sembla que guanya terreny a base d’aconseguir resultats.

L’esquerra independentista ha recordat els fets del 7 de gener del 1999, després d’una càrrega policial en el que era primer dia de les rebaixes i en una acció de protesta d’aquests.

Hi ha acusacions encreuades entre les tres joves i els agents de la policia. El cas està en mans ara de l’audiència provincial de Barcelona i encara pendent de judici..

estacades que ens deixa la jornada amb les portades dels principals digitals i del Diari de Tarragona.

EL TEMPS

Sembla que l’hivern ha decidit tornar a marxar i que el sol i la calor més propis de primavera es tornen a instal·lar fins mitjans de la setmana que ve a Tarragona.

Per avui sol i quatre núvols prims. Amb temperatures que s’enfilen

TEMP MÀXIMA 21 MÍM 11

 

Fotografia de portada: Detall del Mercat Central Foto:David Oliete/FetaTarragona

 

PUBLICITAT