El nou protocol del Seguici, el reconeixement dels indrets de memòria democràtica o la protecció dels boscos tarragonins algunes de les mesures destacades en un nou ple maratonià a Tarragona.

20151130_122304

PUBLICITAT

Tretze esmenes presentades i cinc declaracions institucionals. Tot i els esforços dels diferents portaveus en agrupar el màxim de mocions possibles el ple de l’Ajuntament de Tarragona sembla condemnat aquesta legislatura a ser llarg com un dia sense pa.

En un ple de sis hores els polítics tarragonins han parlat d’agermanaments amb Kobane, del procés català, del poble saharahui, de crear zones úniques d’ensenyament o de taules de contractació laboral.

Tarragona ha aprovat per unanimitat per exemple el nou protocol del Seguici i l’adequació de la Casa de la Festa.

Els grups també han votat unànimement a favor de la recuperació d’aquells indrets que formen part de la memòria democràtica de la ciutat i s’ha aprovat  protegir els ecosistemes naturals de Tarragona  o per exemple la defensa del Peix Blau com a patrimoni tarragoní .

L’Ajuntament de Tarragoa rebutja donar suport a la declaració de desconnexió del Parlament de Catalunya.

Amb els vots en contra de PSC, PP, Unió i ICV-EUiA el ple n’ha tingut prou per tirar enrere la proposta que han fet des d’ERC, CDC i la CUP.

L’Alcalde Ballesteros ha defensat un model diferent per Catalunya però dins d’una Espanya Federal.

La imatge d’aquesta moció l’han protagonitzat els regidors de C’s que han abandonat la sala de plens.

El seu portaveu, Ruben Viñuales ha reconegut que no calia però que era una manera de mostrar el seu rebuig cap a la moció.

Un Ruben Viñuales que ha vist com el ple tombava també la moció d’urgència presentada per demanar explicacions de la cessió dels terrenys de boscos a una escola privada.

El cap de l’oposició a l’Ajuntament de Tarragona ja ha anunciat que tornarà a presentar la moció al pròxim ple i que seguiran demanat explicacions. C’s veuria amb bons ulls una consulta popular als veïns del barri.

En les darreres hores des de l’organització ecologista Mediterrània també s’han sumat a demanar més explicacions del projecte. Denuncien que és un dels pocs espais verds que queda a la zona.

Tarragona ha celebrat el primer dia del Patrimoni inaugurant la plaça Unesco i presentant la nova moneda de la Tarraco Romana que té un valor de cinc euros.

En la inauguració de la Plaça, Josep Fèlix Ballesteros ha recordat el que han significat aquests 15 anys de Patrimoni i la inversió que això suposa per la ciutat.

Des de Tarragona es segueix reclamant un paper més destacat de les administracions en la seva aportació per conservar el Patrimoni.

La URV i la Fundació Smart City s’han donat la mà per fer una reflexió amb veu alta sobre el turisme eficient i sostenible en el sector dels hotels tarragonins.

Hoh an fet en 4ª Conferència BioEconomic Turisme i Hotels Sostenibles. Sota el títol ‘Oportunitats que ofereix l’Economia Circular al Turisme’, la jornada ha comptat amb una vintena d’assistents i diferents ponències on s’ha defensat que la millor inversió és l’eficiència dels recursos.

Entre d’altres, s’ha donat a conèixer els beneficis de la rehabilitació energètica hotelera millorant la sostenibilitat, i l’excel·lència en estratègies i pràctiques constructives d’edificis en rehabilitació o en fase d’ús

EL TEMPS

Seguim en aquest pujar i baixar de temperatures però amb l’anticicló instal·lat a sobre.

Dia novament de sol amb algunes boires o núvols baixos a primera hora però amb un migdia de sol que farà enfilar els termòmetres que novament a primera i última hora de la jornada tornaran a ser freds.

TEMP MÀXIMA 17 MÍM 3

 

 

 

 

PUBLICITAT