El parlament català inicia la desconnexió de l’Estat i mig miler de persones reclamen a Tarragona la unitat dels partits independentistes

12190946_424256107775431_5269762472716131871_n

PUBLICITAT

El parlament de Catalunya fa oficial l’inici del procés de ruptura amb l’Estat espanyol. Artur Mas envia un missatge clar en el seu discurs d’investidura, una investidura que a hores d’ara sembla molt difícil si Junts pel Sí no aconsegueix en suport de la CUP.

A Tarragona, mig miler de persones surten a la Plaça de la Font per reclamar la unitat dels partits independentistes per portar endavant el procés. Un cop més Omnium i ANC aconsegueixen mobilitazar a la gent per a reclamar als polítics el consens necessari, segons ells, per aconseguir la ruptura total amb l’Estat.

Un nou robatori de cablejat de coure ha tingut la línia que uneix Tarragona i Barcelona funcionant amb una sola via durant bona part d’aquest dilluns.

Els retards s’han acumulat i els passatgers que arribaven a l’estació de Tarragona ho feien en molts casos més de mitja hora tard.

Tarragona i la zona del camp per sota de la mitjana català en la recollida de residus. Aquesta és alguna de les dades que ha presentat el Govern català que segueix apostant per un reciclatge conscient.

Ens en dóna més detalls el Jesús Sarmiento

 

El jutge del Cas Jaume I ha citat ha declarar a Alts Càrrecs de l’Ajuntament de Tarragona.

El cas per la construcció i el sobrecost del pàrquing de Jaume I segueix obert i pel jutjat d’instrucció número 3 de Tarragona està previst que avui hi passin el Secretari General l’any 2001, Ponç Mascaró i l’actual interventor General de l’Ajuntament José Fernando Chicano que ja ho era també l’any 2001.
El darrer en fer-ho serà el Cap de secció de Contractació d’obres, Bens i Serveis de l’Ajuntament, Albert Melendo que també ocupava aquest càrrec l’any 2001.

El jutge els ha citat ha declarar en qualitat de testimonis i per seguir recollint proves d’un pàrquing que mai ha entrat en servei i que va costar 30M d’euros quan el seu pressupost era de 4.

I un dels noms del dia és el de Jordi Salvador.

El ja ex Secretari General d’UGT a Tarragona ha fet pública la seva renúncia al càrrec per anar a encapçalar la llista d’ERC al congrés espanyol.

Salvador ha dit que marxa amb la mateixa il·lusió que va entrar fa gairebé vuit anys i que seguirà sent fidel als seus principis allí o vagi.

Jordi Salvador sindicalista convençut ha criticat la poca mentalitat de col·lectiu existent a Catalunya i ha comparat el seu salt a la política amb la dels líders sindicalistes britànics i el partit laborista.

L’executiva actual d’UGT convocarà un Congrès Extraordinari per a triar el nou Secretari General. El congrés es farà abans de que s’acabi el mes.

EL TEMPS

Temps monòton i sense massa variacions. El sol i les temperatures suaus han de dominar una jornada on novament només estarem pendents de la possible entrada de núvols prims des del mar que puguin deixar el cel carregat d’humitat i de boirines. De cara a dijous podria arribar algun ruixat i fer baixar lleugerament uns termòmetres alts per l’època de l’any.

TEMP MÀXIMA 22 MÍM 12

 

 

 

PUBLICITAT