El Port entre els bons números propis i la manca d’inversió de l’Estat en infraestructures

0715801

PUBLICITAT

El Port de Tarragona ha estat el 2014 el port mediterrani amb més creixement de l’Estat amb un 13,2% i el segon en el conjunt global de ports espanyols per darrera del port basc de Pasaia amb un 18%. Segons el seu president, Josep Andreu, els registres són bons i aquest darrer exercici ha presentat uns números positius superiors els 5 milions d’euros respecte l’any anterior.

El president de l’autoritat portuària, Josep Andreu, ha aprofitat tot i les bones xifres econòmiques per carregar contra la manca de resposta des de l’Estat per acabar les obres de l’A 27 i la conversió de les vies en ample europeu.

Un Andreu que ha parlat també de creuers i ja ha avançat que més de 10.000 turistes arribaran per mar a Tarragona aquest 2015.

Tretze restaurants de Tarragona se sumen a la campanya Tarraco a Taula aprofitant la celebració el Festival Tarraco Viva.

Ens ho explica l’Anna Abad.

Alejandro Fernández demana que la Guàrdia Urbana es prepari per a combatre el gihadisme a Tarragona.

El líder del PP a la ciutat insisteix en que el problema de l’islamisme radical afecta de ple a Tarragona i que s’han de buscar solucions per a combatre l’increment de partidaris d’aquesta opció.

Un Alejandro Fernández per cert que ha fet oficial que Rajoy passarà divendres per Tarragona per donar el tret de sortida a la campanya popular com ho farà també Artur Mas dissabte per fer el mateix amb la convergent.

Cayo Lara estarà diumenge a Bonavista amb Arga Sentís i dilluns 11 de maig, Albert Ribera presidirà l’acte central de campanya de Ciutadans al Palau de Congresos.

ERC i CUP han anunciat també que dirigents nacionals assistiran als seus actes principals de campanya. Marta Rovira i Ernest Maragall pels republicans i David Fernández per la CUP.

El PSC ha optat per apostar a carta única i centrarà la seva campanya en Tarragona i amb el nom de Ballesteros com plat fort dels socialistes.

Sebastien Vettel campió del món de Fórmula 1 serà un dels encarregats de posar la primera pedra del Ferrari Land que aquest dijous farà l’acte simbòlic a Port Aventura.

A Vettel l’acompanyarà entre d’altres el president de la Generalitat Artur Mas.

Repsol té previst iniciar al juny els treballs per a emprendre la construcció de la seva nova unitat per a la fabricació de polietilè lineal metal·locè al seu complex petroquímic de Tarragona.

Es tracta d’un polietilè d’alta densitat amb excel·lents propietats per la qual cosa és idoni per al seu ús com a film per a embalatge.

Aquesta serà la primera unitat que produirà aquest material fora dels Estats Units amb la innovadora tecnologia de Chevron Phillips Chemical, gràcies a l’acord de llicència tecnològica assolit entre Repsol i aquesta companyia l’any 2014. Serà la primera planta d’aquest tipus que es construeix fora dels Estats Units.

L’atur baixa amb més de 3000 persones aquest mes d’Abril a Tarragona. En total la xifra d’aturats a la demarcació en acabar el mes d’abril s’ha situate en 64.369 persones.

Les afiliacions a la Seguretat Social també han pujat en més de 8000 persones aquest darrer mes.

Pel que fa el temps, Dia amb més sol que aquestes darreres jornades i amb baixada de temperatures destacades sobretot en les màximes.

TEMP: 22 MAX 14 Mín

 

 

PUBLICITAT