El primer debat a set de la campanya deixa poques propostes i molts retrets

TARRAGONA_IMG8114

PUBLICITAT

Queden encara deu dies de campanya. Deu dies on els candidats, com cantava aquella cançó de Neil Young, buscaran trobar els vots dels indecisos que se situen en un 23% dels catalans segons diuen les enquestes.
Deu dies de propostes diverses i de atacs i coontratacs indirectes.
TVC ha decidit aquest cop avançar el seu debat a deu dies vista d’aquest final de campanya i ho ha fet per poder veure el primer cara a cara a set bandes d’aquesta campanya.

Set bandes que es van monopolitzar gairebé amb un trivot amb Germà Bel de Junts pel Sí, Carles Castillo del PSC i Alejandro Fernández del PP. El to bel·ligerant i més propi d’un plató de Tele 5 que d’un debat electoral de Fernández va deixar fragments com aquest.
De propostes concretes poques. Una tímida incursió de Castillo amb les seves bases més socials va ser del poc aprofitable del debat dins del debat dels tres candidats.
A l’altre costat el to pausat d’Alejandro Saladié que va defensar amb aquella calma el discurs més trencador de la CUP.
Saladié va demostrar que sense crits també es pot arribar a un públic que a les xarxes socials lloava el paper del de Vandellós.
Gerard Bargalló va tornar a jugar el seu paper de zona de ningú on va arribar a parlar d’Estat Veí referint-se a Espanya i on va llençar les habituals crítiques de corrupció cap a Junts pel Sí.
Segurament el debat va ser difícil per Anna Solé que poc acostumada als mitjans encara va fer patir en alguns moments de “l’escomesa” com diu el Mestre.
Per acabar Matias Alonso que es va agafar allò de si no parlen de tu deixa fer i es va convertir en un frontó que va respondre amb solvència les pilotes que li van arribar però sense servir en cap punt del partit.

Els transportistes no volen que el fet de pagar signifiqui la fi dels problemes a la N340.
Els camioners no veuen amb bons ulls el fet d’estar obligats a pagar per superar les comarques tarragonines. Segons llegim al Punt Avui l’experiència que s’ha aplicat a Girona no els ha funcionat.
A les últimes hores el president de la Diputació, Josep Poblat, s’ha sumat també als alcaldes del territori que reclamen solucions immediates.

Poblet ha anunciat que la Diputació donarà suport als alcaldes tarragonins i que estudia un acord per reclamar al Govern espanyol solucions urgents.
Una iniciativa tarragonina vol convertir el pla de la seu i la catedral en l’escenari des d’on Tarragona projecti el seu Cap d’Any al món.
L’espectacle es dirà l’espanta-sogres i lluita per aconseguir un important premi de Movistar que ajudi a finançar aquest Cap d’Any tarragoní que té un cost de més de 20.000 euros.
La iniciativa va sorgir l’any passat amb bona resposta de públic i aquesta edició vol ser una versió millorada com explica l’organitzador, Jordi Vinyoles.

L’associació SPAM està darrera d’aquest espanta-sogre que demana ja el vot per poder optar al premi que dóna Movistar.

La pastisseria s’ha convertit en la protagonista a les Festes de Santa Tecla. S’han tornat a veure llargues cues per aconseguir un troç del braç de Santa Tecla que s’ha repartit a la plaça de la Font. Entre les cares conegudes els jugadors del Nàstic, Xisco Campos i David Rocha s’han encarregat de repartir algunes de les 2.000 racions de pastis.

Pel que fa al temps: Dia marcat clarament pel sol i només amb algun núvol alt que servirà més per fer bonic que per una altra cos.
Les temperatures seguiran altres i fregaran gairebé els 30 graus.

TEMP MÀXIMA 27 MÍM 18

 

PUBLICITAT