El PSC guanyaria les eleccions a Tarragona amb CiU i C’s lluitant pel segon lloc

1240967323enquestaok

PUBLICITAT

L’enquesta publicada pel Periódico dóna al PSC de Ballesteros la victòria clara a les municipals. Els socialistes baixarien i passarien dels 12 regidors actuals als 9 o 10 i serien la força més votada amb certa avantatge sobre els seus perseguidors.

Al segon lloc hi hauria un empat quasi tècnic entre CiU i Ciutadans que estarien amb una forquilla d’entre 4 i 5 regidors i deixarien al PP com a quarta força amb 3 o 4 representants.

ERC tornaria a l’Ajuntamet amb 2 o 3, Iniciativa en guanyaria 1 i obtindria 2 regidors i la CUP podria entrar amb la seva cap de llista Laia Estrada o quedar-se fora.

L’enquesta del Periòdico arriba pràcticament a l’equador d’una campanya on en les darreres hores la cultura ha marcat l’agenda dels candidats.

Escolta la crònica de campanya de l’Anna Abad

Per la seva banda la darrera proposta d’ERC ha estat la de construir un centre cívic a l’antiga caserna de la Guàrdia Civil aprofitant aquest equipament municipal. Pau Ricomà també ha proposat traslladar les oficines de l’OMAC a l’edifici de l’antiga facultat de lletres de la plaça imperial.

Tarragona posa en marxa el nou protocol casteller. consensuat per les quatre colles castelleres i l’àrea de Cultura de l’Ajuntament, que entrarà en funcionament de cara a les properes diades. Les principals mesures d’aquest protocol, pioner al conjunt del país i que aspira a marcar la pauta de les diades castelleres, és la simultanietat en l’acabament d’un castell i l’inici del següent. També s’estipula l’entrada i la sortida dels castellers a plaça, defineix un espai clar per a la canalla i exigeix la màxima entesa i coordinació en el dispositiu sanitari.

Escolta el comentari de la periodista Raquel Sans 

La Diputació de Tarragona destinarà 100.000 euros a l’atenció integral de famílies necessitades i a l’adequació d’espais de Caritas a Tarragona i les Terres de l’Ebre.

L’aportació ha de servir perquè Caritas pugui tirar endavant diferents projectes per l’ajut directe a les famílies des de l’entitat.

Pel que fa el temps, Onada de calor amb vent provinent del Sahara. Hi ha un avís activat per les temperatures màximes arreu del país fins i tot arran de costa.

Tot i alguns núvols matinals ha de dominar el sol i la calor gairebé de mig estiu.

La màxima es pot situar als 34 graus a Tarragona i la mínima als 17.

 

 

 

PUBLICITAT