Els creueristes l’assignatura pendent del Port de Tarragona

AZAMARA_22

PUBLICITAT

El Port de Tarragona és ara per ara un dels grans pous d’atracció econòmica de la ciutat i del país.

L’espai portuari és el segon de Catalunya en moviment de mercaderies i un dels més importants de l’Estat. Des de fa uns anys però el posicionament del Port de Tarragona va mes enllà de la sortida al mar de la indústria de la ciutat.

Els creuers s’han convertit en una font d’ingressos importants i en una forma d’atreure turisme cap a Tarragona. En aquest 2015 però gairebé un 40% dels passatgers que han arribat amb creuer han decidit anar a visitar Barcelona.

Cal ser optimista, ja que el 32% dels passatgers que han arribat per exemple han triat fer una ruta per la Tarraco Romana i per tant quedar-se a prop d’uns vaixells que fan escala d’un dia a la ciutat.

En total aquest any han arribat 11.600 vitagers a Tarragona i el Port espera arribar als 13.000 l’any que ve.

Ull però que la xifra marcada és de 30.000 possibles creuristes quan estigui enllestida la nova terminal.

Un enfonsament d’un metre quadrat i d’un pam de profunditat tindrà tancada la Baixada del Roser fins que aquest es solucioni. L’enfonsament s’ha produït just a la zona on la muralla té les bigues de suport i l’Ajuntament de Tarragona ha decidit tancat el carrer fins que els tècnics donin un informe exacte dels motius que han provocat l’enfonsament.

Esperem que l’informe i la solució arribin abans que els del pàrquing de Saavedra que aquesta setmana farà un mes que està tancat el públic a causa d’un incendi en un traster d’aquest.

És la música d’Star Wars la marxa imperial que versionen els tarragonins Stromboli. La malaltia per la nova entrega de la saga segueix creixent a tres dies perquè els cinemes d’arreu del món arribi el que ja serà l’episodi VII d’aquesta Guerra de les Galaxies.

Per aquest motiu avui hem volgut buscar l’opinió d’un dels que ho està vivint més d’a prop com és el responsable del centre dels cinemes O’Cines de les Gavarres. S’han veut ja 1500 entrades i les 16 sales del cinema projectaran Star Wars la matinada d’aquest divendres. L’entrevista sencera la pots escoltar a l’espai “Minuts de Ràdio”.

Josep Fèlix Ballesteros anuncia una Junta de Portaveus per buscar solucions al tancament de la planta de covestro a Tarragona. L’alcalde de la ciutat ha explicat que va tenir una reunió amb el comitè d’empresa de Covestro aprofitant la visita de la candidata del PSC a les generals, Carme Chacón, i que es buscaran solucions els dos pròxims anys abans d’aquest tancament. Per aquest matí els treballadors es tornen a reunir amb l’empresa per valorar la documentació rebuda fins ara per part de la central d’Alemanya.

 Una acció artística proposada des del teler de llum provoca les queixes de C’S. El partit que a Tarragona encapçala Ruben Viñuales, ha fet arribar un comunicat on legim declaracions de Viñuales on diu:”El PSC vol tapar el monument als herois de 1811 amb desenes d’esteladas”, ha assegurat el portaveu del grup municipal de Ciutadans (C’s) a Tarragona, Rubén Viñuales, davant la proposta artística ‘provocar a la ciutadania’ tractada en el Consell Assessor sobre Patrimoni Històric, ha criticat amb duresa que “la majoria de forces polítiques al Consistori hagin acceptat tapar monuments històric i simbòlics de Tarragona amb una bandera que no representa a la totalitat de la ciutadania”, i ha ratllat la iniciativa “d’ofensiva per a tots els tarragonins que van lluitar per la llibertat”.

En el comunicat no s’apunta en cap cas que la mateixa iniciativa proposa tapar el monumet de Roger de Lluria de banderes españoles.

I Tarragona ha presentat el seu parc de Nadal en té més detalls els Jesús Sarmiento.

EL TEMPS

Dia pràcticament idèntic a aquest dilluns que hem deixat enrere amb menys núvols fins i tot i amb les temperatures màximes una mica més altes.

A les hores centrals del dia es poden fregar els 20 graus en alguns punts del tarragonès i a la mateixa tarragona.

TEMP MÀXIMA 18 MÍM 5

 

 

PUBLICITAT