En Comú-Podem guanya les generals a Tarragona i el govern a l’Estat es converteix en un trencaclosques

DSC_0166-300x200

PUBLICITAT

Fèlix Alonso cap de llista d’En Comú Podem a Tarragona s’ha convertit en el gran guanyador de la tercera nit electoral d’aquest 2015. La formació que encapçala l’alcalde d’Altafulla ha guanyat les eleccions a Tarragona ciutat per davant de C’s i PSC i a la demarcació on el pòdium l’han completat ERC i el PSC. No només això sinó que En Comú-Podem ha fet triplet sent la força més votada també a Catalunya amb 12 escons.

L’atomització a Tarragona ha deixat els 6 diputats, 1 per cada partit. Amb En Comú Podem al capdavant i ERC, PSC, DIL, C’S i PP també amb representant al Congrés.

Històric resultat d’ERC que per primera vegada a la història situa a un diputat al congrés espanyol, Jordi Salvador serà l’encarregat d’ocupar aquets escó per Tarragona. També s’estrenarà C’s que en la seva primera aparició situa a Sergio del Campo al congrés. A l’Estat la situació queda en un autèntic maldecap per als partits. Amb el PP amb Majoria simple i com a clar guanyador de les eleccions, però sense suma aritmètica per governar, només un pacte amb el PSOE (segona força) faria trobar un Govern en majoria per Rajoy. L’alternativa del canvi apostaria per un pacte múltiple en un poti-poti entre PSOE, Podemos i els seus satèl·lits, ERC, DIL i aquells que es vulguin sumar a la festa. Aquest pacte aniria lligat a un referèndum per Catalunya com a mínim i pendents de la possible suma de PNV i Bildu. La nit va ser llarga i distreta al cafè la cantonada, seu de En Comú Podem on un Fèlix Alonso pletòric apareixia entre aplaudiments i somriures.

També celebració a ERC amb cava. El seu candidat Jordi Salvador parlava de posició determinants dels republicans.

La festa no va ser tan grossa ni al PSC, amb Joan Ruiz, ni al PP, amb Jordi Roca, ni a DiL amb Ferran Bel que van buscar arguments per trobar on agafar-se

 

C’s va ser la decepció de la nit però on la patacada és definitiva és a Unió. El partit ja va desaparèixer del parlament català i ara ho fa del congrés després de 33 anys de Duran Lleida com a diputat. Martí Barberà parlava de reflexió i de regeneració.

 

Unió per cert que danunciarà aquest dilluns definitivament i de forma oficial el trencament a l’Ajuntament de Tarragona amb Convergència i per tant Josep Maria Prats es queda sol deixant a Albert Abelló i Cristina Guzman com a regidors de CDC al consistori.

Un dilluns on més enllà de l’ampli bloc polític estarem pendents també de la reunió que han de mantenir els treballadors de Covestro amb el president de l’AEQT, Jesús Loma-Osorio. Loma-Osorio és també president de Covestro a Espanya i del clúster Chedmed. Els treballadors volen saber quin paper jugarà Loma en els seus diferents càrrecs. Des dels comitès, Jorge Moraleda, representant al comitè europeu de Covestro té molt clar que l’empresa no té raons de pes per proposar el tancament del centre de producció de Tarragona a finals del 2017. Els treballadors segueixen parlant d’una deslocalització encoberta a favor dels llocs de treball a Alemanya.

 

I aquest dilluns a l’agenda també la comissió informativa a l’Ajuntament de Tarragona on l’equip de Govern ha de donar a conèixer de forma oficial els pressupostos a l’oposició. Fins ara la CUP ja ha dit que no aprovarà els números presentats. El tinent d’alcalde d’hisenda, Pau Pérez, ja avisava que era el primer cop que no les tenia totes. Els pressupostos que aquest dilluns passaran per comissió informativa seran debatuts al pròxim plenari que s’ha de celebrar d’aquí set dies.

 

I en esports destaquem la important victòria del Nàstic que el fa acabar l’any en llocs de play-off d’ascens a primera.

Ens en dóna més detalls el Carles Cortés.

 

 

EL TEMPS

Comencem setmana i hivern amb més sol que no pas aquest cap de setmana tot i que es mantindran alguns núvols baixos arran de costa.

Les temperatures altes per l’època de l’any amb unes mínimes poc fredes i màximes que poden fregar els 20 graus.

 

TEMP MÀXIMA 17 MÍM 9

 

 

 

 

 

 

 

PUBLICITAT