En peu la investigació sobre el possible cas de corrupció ‘Inipro’

TGN 21 FOTO INIPRO

PUBLICITAT

La investigació de la Guàrdia Civil en el possible cas de corrupció sobre la suposada contractació irregular de persones a l’empresa Inipro, des de l’Institut Municipal de Serveis Socials, segueix en peu.

El passat divendres diverses dependències municipals van ser escorcollades pels agents de la Guàrdia Civil al llarg del dia, en busca de documents i informació que pugui demostrar aquestes pressumptes irregularitats.

Pel que fa al cas Inipro, es tracta d’un servei relacionat amb l’assistència a l’immigrant que l’Institut Municipal de Serveis Socials va encarregar a aquesta empresa.

La CUP ho va denunciar el 2013, ja que hi va detectar una sèrie d’irregularitats, com ara la dubtosa adjudicació del servei a la empresa Inipro, que l’expedient de contractació data el pressupost al juny quan el procés es va convocar el juliol, o també les pròrrogues del servei per part de Serveis Socials en el 2011 i en el 2012, entre d’altres irregularitats.

Begoña Floria, la consellera portaveu del Govern de Ballesteros, va afirmar en declaracions a TAC12, que en el seu moment ja es va detectar aquesta irregularitat i que es van prendre les conseqüents mesures.

Des del grup municipal d’Esquerres de Tarragona, el cap de llista Pau Ricomà també ha parlat sobre el possible cas de corrupció, però ha instat ha ser prudents, ja que argumenta que de moment no hi ha ningú imputat.

El portaveu del grup municipal de Ciutadans, Ruben Viñuales, també ha comentat el cas, exposant la gravetat del que està succeint i assegurant que presentarà pregunta una formal a l’alcalde en el pròxim ple.

I el grup Municipal d’Esquerres, format per Esquerre Republicana, Moviment d’esquerres i Moviment demòcrata català, va reivindicar-se ahir en el dia de la festivitat espanyola anant a treballar. El grup Municipal va comunicar la decisió de ser coherents amb el moment polític que travessa el país, per mostrar la seva desconnexió de l’Estat amb tot allò que sigui possible.

Pau Ricomà, el cap de llista del grup municipal, va manifestar que la decisió va ser unànime i immediata per part de tots els consellers i assessors d’assistir amb normalitat a la jornada laboral, i que per ells, aquesta festivitat no té sentit per la ciutadania i no incorpora cap element cultural ni interès especial.

I avui a la tarda, a dos quarts de vuit a la plaça de la font,  l’Assamblea Nacional Catalana organitza una concentració per donar suport a les institucions catalanes, per la seva imputació el 9N.

I aquest cap de setmana els castells també han estat protagonistes a la Pobla de Montonrés i també al Vendrell.

Els Xiquets de Tarragona van iniciar la diada de la Pobla amb un 3 de 8, a la segona ronda van poder descarregar un 5 de 8, després d’un intent desmuntat, també un 2 de 8 amb folre i van tancar l’actuació amb un vano de cinc.

Pel que fa la Jove, els del Cos del Bou s’han tret al Vendrell l’espina de les últimes males actuacions amb la tripleta vilafranquina on han completat el tres i quatre de nou i el quatre de vuit amb l’agulla. Els liles van tancar la diada amb el pilar de vuit amb folre i manilles, tot i que no van poder descarregar-lo.

Els castellers de Sant Pere i Sant  Pau van celebrar el seu 25é aniversari amb un pilar caminant de més d’un quilòmetre. El trajecte que van completar anava des de la gasolinera fins el cementiri, i van tardar 17 minuts en completar-lo.

I el Club Volley Sant Pere i Sant Pau està de celebració, després de la consecució de la Copa de campió de la Lliga Catalana de Divisió d’Honor, després d’imposar-se al CN Sabadell per un 1-3.

Pel que fa al temps:

Canvi en la climatologia, que presentarà un dimarts molt inestable, amb risc de precipitacions febles o moderades. Les temperatures començaran a baixar, i tindrem màximes de 23 graus i mínimes de 17.

TEMP. MÀXIMES 23 MÍN. 17

FOTO: TARRAGONA21

PUBLICITAT