Esquerra, Convergència i la CUP proposaran que Tarragona entri a l’AMI en el pròxim plenari municipal

20150709_114259

PUBLICITAT

El plenari del pròxim dia 17 de juliol veurà com els tres partits sobiranistes de l’emiscicle votaran a favor de l’entrada de Tarragona a l’Associació de Municipis per la Independència.

Amb els vots d’ERC, Convergència i CUP, sumarien 9 vots favorables i en necessitarien catorze per la majoria absoluta que de demana la moció.

Per tant sembla difícil a hores d’ara pensar que la moció tiri endavant.

Xavier Puig d’ERC ha agafat la proposta d’una possible consulta ciutadana en cas de no tenir majoria absoluta al ple.

Qui se’n desmarcarà serà Unió que s’abstindrà a la votació deixant clar el seu trencament amb Convergència. Així ho ha insinuat Cristina Guzman representant convergent a la presentació.

S’espera també l’abstenció d’ICV-EUiA, els vots en contra de PP i Ciutadans i l’interrogant del que faran els nou consellers socialistes.

Si Tarragona entra a l’AMI això tindria un cost d’11 mil euros anuals. Actualment més de 700 municipis catalans estan dins d’aquesta associació.

El president del Port, Josep Andreu, demana desencallar les obres per a dotar a la instal·lació i al territori d’ampla europeu.

Andreu creu que s’està en el bon camí però que manca informació per saber en quin punt es troben unes millores previstes per finals del 2016 i que sembla que com a molt aviat es poden posar en funcionament a finals del 2017 principis del 2018.

Andreu ha recordat que a causa de no tenir ampla europeu el Port ja ha perdut alguna operació que tenia tancada.

Tarragona s’ha convertit en una ciberàgora per una jornada.

Ens ho explica l’Anna Abad

Aquest vespre s’ha fet la tercera tancada a l’Hospital Joan XXIII per part del col·lectiu en defensa de la Sanitat Pública. Un col·lectiu que ha comptat amb el suport directe dels regidors de la CUP a l’Ajuntament de Tarragona i que denuncia la privatització encoberta de la sanitat pública mitjançant els plans funcionals.

El Cluster Químic ChemMed convoca a fins a vint-i-cinc empreses en la jornada realitzada a Tarragona i el president de l’AEQT, Jesús Loma-Osorio confirma que hi ha quatre projectes en negociacions per venir a Tarragona.

Avui arranquen les representacions de la Passió de Sant Fructuós. Es faran en tres escenaris diferents (Circ, Amfiteatre i la Necròpolis Paleocristiana).

Aquesta és la vint-i-cinquena edició que estrena texts traduïts i una projecció a l’amfiteatre que explicarà la transforació d’aquest espai al llarg de la història.

Pel que fa el temps. Un temps marcat encara per la calor i la xafogor. Aquesta última augmentarà amb els núvols que es poden formar aquest matí arran de costa. A la tarda sol i temperatures altes a l’espera d’una nova pujada de cara al cap de setmana.

TEMP MÀXIMA 31 MÍM 22

 

 

PUBLICITAT