Els estibadors segueixen sense arribar a un acord amb la patronal

PUBLICITAT

Destaquem, la desvetlla dels ninots es queda sense festa final, la vaga d’estibadors i la nova plataforma de la Part Baixa.
Vaga estibadors
Aquest dimarts 14 de juny ha començat una altra jornada de vaga d’estibadors, aquesta de 48 hores. A Tarragona ha tingut un seguiment total, no hi ha hagut cap estibador que hagi anat a treballar dels 160 que hi ha actualment al Port, tot i que els serveis mínims s’han complert sense cap tipus de problema. Aquests han cobert els creuers, ferris, mercaderies perilloses i peribles. Joan Galera, president del comitè, ens ha explicat com ha anat les primeres 24 hores de vaga.
La Policia Portuària ha estat l’encarregada de gestionar els accessos al recinte. Demà segueixen amb una altra jornada completa de vaga, Els dies 19, 21 i 23 de juny tornarà a fer vaga però només unes hores.
Desvetlla dels Nintos
En el marc de la polèmica pel soroll i les festes a la Part Alta, enguany un dels primers actes de l’estiu ja ha patit les conseqüències. Es tracta de la Desvetlla dels Ninots organitzada pels Diables Voramar-Víbria de Tarragona i Ball d’en Serrallonga i que aquest dissabte dia 17 arriba a la 12a edició sense poder celebrar la festa final de dues hores amb dj., han explicat els seus organitzadors en declaracions a RCTGN.
Tot i no haver rebut el permís encara, asseguren que la disbauxa està assegurada amb la xaranga Bandtocats que els tornaran a acompanyar i el primer tast de mamadeta gratuïta de l’any que ofereixen en acabar, enguany a la plaça del Rei. Com a temàtica dels seus ninots, i de forma satírica, les goteres de casa de la festa, per la problemàtica que des de les entitats assenyalen que estan patint al local on s’exposen els elements festius de la ciutat. Podreu escoltar més detalls i l’entrevista sencera a l’espai Plaça Corsini del nostre web.
#BaixaTGN per activar la Part Baixa
Alguns empresaris de la Part Baixa s’han unit per reactivar aquesta zona de la ciutat. Adrià Recasens ens dóna tots els detalls.
Guapa’t
Aquest dissabte 17 de juny la Via T organitza Guapa’t. Un esdeveniment que es farà a la plaça Verdaguer i on es podrà gaudir de més de 12 hores d’activitats. Des de les 10h del matí hi haurà estands informatius sobre la bellesa, el benestar i la salut. El president de la Via T, Salvador Minguella, ha explicat que tenien ganes d’organitzar un esdeveniment per començar l’estiu amb energia i per dinamitzar una mica la ciutat.
Per la seva banda, Elvira Ferrando, consellera de comerç, s’ha mostrat molt contenta perquè Guapa’t es faci a la plaça Verdaguer, i ha assegurat que podria ser, comercialment parlant, l’esdeveniment de l’estiu.
Amb tot plegat durant tot el dissabte la gent podrà gaudir de música, una classe de body pump, còctels saludables sense alcohol, tallar-se els cabells de forma solidària per col·laborar amb beneficis l’Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics, i un túnel de bellesa.
Museum Cafè
El 27 de maig es feia una festa de comiat a un dels locals més emblemàtics de la nit tarragonina, el Museum Cafè. Més de 27 anys donant vida a les nits de la Part Alta, i aquest mes de juny tancava les seves portes. Tot i desaparèixer com a Museum Cafè no deixarà de ser un bar, així ho ha afirmat Joan Carles Vidal, propietari del Museum Cafè, en una entrevista a Ràdio Ciutat de Tarragona.
De moment es desconeix quin tipus de local serà i si seguirà l’essència de l’anterior. Però el que és segur que no quedarà un espai abandonat i que la Part Alta seguirà tenint un bar.
Arriba Primark a Tarragona
Milers de persones, feien cua des de primera hora del matí al Parc Central de la ciutat esperant l’obertura de Primark. L’alcalde de la ciutat, Josep Lluís Ballesteros, i la consellera de comerç, Elvira Ferrando, no han pogut faltar a la cita. Ballesteros ha estat l’encarregat de tallar la cinta per inaugurar el recinte a les 11 del matí. La botiga ocupa 4300 metres i és la més gran de Catalunya. A més ha donat feina a unes 150 persones a través de Tarragona Impulsa.
Nàstic
Pel que fa als esports el Nàstic Genuine jugarà la primera Champions aquest cap de setmana. Ens ho explica Jesús Sarmiento.

PUBLICITAT