Eudald Carbonell deixa l’IPHES però avisa que seguirà investigant

carbonell

PUBLICITAT

La Generalitat insisteix al Govern central l’aposta per donar sortida al Port de Tarragona amb el corredor mediterrani

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha reclamat la connectivitat dels ports de Barcelona i de Tarragona amb el Corredor Mediterrani i la via en ample internacional entre València i la frontera francesa.

Vila insisteix que els dos ports s’han de consolidar per donar entrada a les matèries que arriben des d’Àsia I que acaben entrant per altres ports més al nord.

Santi Vila ha llençat la seva demanada davant del Secretari d’Estat d’Infraestructures, Julio Gomez Pomar.

Pomar ha recordat que l’Estat vol tirar endavant les obres aquest mateix 2015.

Més de 800 alumnes del Tarragonès han iniciat aquest dimarts les proves de la selectivitat per poder entrar a la carrera universitària que han escollit.

A la prova de Llengua Espanyola els alumnes s’han trobat amb preguntes tan curioses com aquesta, Que és una Catàfora?

Un dels llocs on s’han fet les proves ha és al Campus Catalunya allí hi ha anat l’Anna Abad.

 

No deixem l’àmbit universitari perquè una de les icones i referents de la investigació a la URV ha dit que plega.

L’arqueòleg i paleontòleg, Eudald Carbonell, ha anunciat públicament que deixa la direcció de l’IPHES per dedicar-se més intensament a projectes personals.

Aquest ripollès establert a Tarragona, fa deu anys que dirigia l’Institut Català de Paleontologia Humana i Evolució Social i ara ha confessat que té ganes de seguir amb la investigació però amb un ritme diferent.

Premi Princep d’Asturies per la seva feina a Atapuerca, Carbonell avisa que seguirà donant guerra. Ho farà en investigacions a la Vall del Rift on es va trobar l’esquelet de la “Lucy”.

Tarragona prepararà a la Guàrdia Urbana per a poder respondre amb eficiència en cas de trobar tortugues a les platges de la ciutat.

La visita l’any passat de diferents tortugues babaues per posar ous a les platges tarragonines ha fet que l’Ajuntament vulgui tenir el dispositiu apunt per aquest estiu.

El curs es farà aquest mateix divendres abans de l’inici de la campanya de vigilància de les platges.

L’encara regidora de Medi Ambient en funcions, Carme Crespo, ha explicat que es volen tenir als agents preparats per evitar situacions com les de l’últim estiu.

Aquesta preparació s’inclou a la campanya de seguretat de les platges que s’inicia aquest mateix cap de setmana i s’allargarà fins el 9 de setembre.

En total més d’una cinquantena d’agents de la Guàrdia Urbana i voluntaris de la Creu Roja s’encarregaran de vigilar les vuit platges tarragonines.

Precisament Carme Crespo viurà aquest dimecres el seu darrer ple municipal.

L’Ajuntament de Tarragona farà l’últim plenari on s’acomiadaran aquells regidors que no seguiran al consistori.

La renovació serà completa amb fins 18 cares noves de 27 regidors.

Pel que fa el temps. Ens llevarem encara amb núvols que poden deixar quatre gotes abans que el sol torni a dominar una nova jornada de calor i a l’espera de més ruixats que poden arribar demà a la tarda amb forma de tempesta.

TEMP MÀX 28 MÍN 18

 

 

 

 

 

PUBLICITAT