Eudald Carbonell i Natalia Rodríguez, protagonistes

foto

PUBLICITAT

Eudald Carbonell serà anomenat fill adoptiu de la ciutat de Tarragona en reconeixement per la seva trajectòria científica i docent, especialment per la creació de l’Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES), ubicat al campus Sescelades de la URV. Carbonell també és codirector del Projecte Atapuerca pel que va guanyar el premi príncep d’Astúries.

Aquest ripollès nascut a Ribes de Freser va arribar a Tarragona el 1988 per incorporar-se com a professor del que llavors era delegació de la Universitat de Barcelona. Carbonell ha situat la URV al món gràcies a la seva tasca d’investigació científica al voltant de la prehistòria.

L’altre nom propi és el de Natalia Rodríguez. L’atleta ha fer marxa enrere i ha decidit continuar la seva carrera en el món de l’atletisme fins els jocs de Rio. Rodríguez ho ha fet via twitter una setmana després d’anunciar la seva retirada.

Unes 10.000 persones participaran de la 25a Bicicletada Popular que es farà el pròxim 26 d’abril a Tarragona. L’acte que va néixer com una reivindicació per demanar carrils bicis canvia el recorregut habitual cap a la zona de Llevant i optarà pel barri dels músics abans d’agafar la zona marítima i de platges de la ciutat.

Pel que fa al temps no hi haurà massa canvis, dia amb predomoni del sol i amb alguns tímids núvols prims. Les temperatures normals superara els 20 graus al migdia i les mínimes fregaran els 8.

PUBLICITAT