Investigadors tarragonins troben un bòvid de 3 milions d’anys

PUBLICITAT

Destaquem la troballa d’un esquelet de bòvid de fa 3 milions d’anys per part d’arqueòlegs de l’IPHES, els nous problemes al corredor mediterrani i el campionat d’Espanya e llaüt mediterrani que es fa aqeust cap de setmana  a la ciutat.

TROBALLA ARQUEOLÒGICA

La campanya d’excavació que l’Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social, amb seu a Tarragona, desenvolupa en el cràter d’un volcà de Caldes de Malavella, a Girona, ha posat al descobert un nou esquelet de bòvid de fa 3,1 milions d’anys d’antiguitat. L’esquelet és extraordinari perquè es troba amb l’estructura original intacta i amb cada part del cos allà on li pertoca.

Juntament amb aquesta troballa s’han recuperat moltes empremtes vegetals, peixos i petits vertebrats, que facilitaran la reconstrucció paleoambiental d’aquest antic llac situat al cràter d’un volcà, un dels principals objectius d’aquesta campanya.

En l’excavació hi participen 15 investigadors ,a més d’alumnes de la URV i la UOC.

 

 CORREDOR MEDITERRANI

Foment rescindirà el contracte d’obres del tram Vandellòs – Castelló del Corredor Mediterrani, a més del del tram Castellbisbal-Martorell. Tot i això, segons el ministeri, no hi haurà retards en la construcció i l’obra estarà acabada el 2019. La Generalitat, no s’ho creu.

Així es va anunciar aquest divendres en la Quarta Trobada del Corredor Ferroviari del Mediterrani, que es va celebrar a Barcelona. Els dos trams encara no s’havien executat i segons el secretari d’estat d’infraestructures, tenen “problemes irresolubles”. Però per al conseller de Territori, tot plegat és una “falta de seriositat” en un procés, que Josep Rull qualifica d'”esgotador”.

 

L’endarreriment afecta a Tarragona per les dues parts, tant per la dels trens que venen del sud com dels que han d’anar cap al nord. Especialment malparat en surt el Port de Tarragona. El seu president, Josep Andreu, ha reclamat al ministeri de Foment que es compleixi el calendari, però sense aixecar la veu contra els canvis exposats pel ministeri.

 

 L’ADVOCAT FRANCESC VIVES MOR ALS 62 ANYS

L’advocat tarragoní Francesc Vives va morir aquest divendres als 62 anys. Vives va ser delegat territorial del Departament de Comerç, Consum i Turisme al Camp de Tarragona, i també gerent de la regió Sanitària de Tortosa, entre 1996 i l’any 2000. Militant de l’antiga Unió Democràtica de Catalunya, des del 2001 era secretari general de la Federació Empresarial d’Hosteleria i Turisme de la província de Tarragona. A més, des de l’any 1984 dirigia el bufet de Vives Advocats.

 

 CAMPIONAT D’ESPANYA DE LLAÜT MEDITERRANI

Aquest cap de setmana es disputa a Tarragona el Campionat d’Espanya de Llaüt Mediterrani. En concret les proves es realitzen a la Marina Port Tàrraco, just davant dels Tinglados del Port. Durant aquest dissabte es realitzen les proves classificatòries i diumenge es faran les finals i l’entrega de premis, a dos quarts de dues del migdia.

 

 

NÀSTIC

El Nàstic de Tarragona disputa aquest diumenge un partit vital per la permanència al Nou Estadi contra el Girona.

Els homes de Nano Rivas necessiten els tres punts després de cinc jornades sense guanyar per seguir vius en la lluita per una salvació que es complicaria i molt amb una nova ensopegada.

El tècnic de Ciudad Real no podrà comptar pel partit amb Ferran Giner i serà dubte Luismi, que ha tingut molèsties al llarg de la setmana al dit del peu esquerre.

 

EL TEMPS

Per la tarda d’aquest dissabte està previst que el sol torni a fer acte de presència, tot i que els núvols no desapareixeran. Per diumenge, sol durant tota la jornada i temperatures a l’alça.

 

L’APUNT

Tarraco Viva aquest diumenge el punt i final a l’edició d’enguany. A falta del balanç final de l’organització, la ciutat ha tornat a respirar l’ambient de la Tarraco Romana i fins a l’últim moment es podran realitzar diferents activitats. Tota l’agenda la trobareu a tarracoviva.com.

PUBLICITAT