Jornada clau per l’aprovació del Pla Director Urbanístic del BCN World

576_1395148200Noticies_Tarragona_BCNWORLD2

PUBLICITAT

El projecte del BCN World sembla que està a punt de desencallar-se, ja que la comissió d’Urbanisme de Tarragona aprovarà aquest dijous la revisió del Pla Director Urbanístic del Centre Recreatiu i Turístic de Vila-seca i Salou. Això és el que ha anunciat el president de la Generalitat, Carles Puigdemont al Parlament, fent l’anunci tot responent una pregunta del president del grup parlamentari del PSC, Miquel Iceta.

Oriol Junqueras es reunirà amb el consorci recreatiu per explicar-los els canvis per tirar endavant el projecte. A més, està prevista una reunió extraordinària per la tarda de la comissió d’Urbanisme per efectuar la segona aprovació inicial del pla degudament revisat. L’alcalde Josep Fèlix Ballesteros ha respòs d’aquesta manera al desbloqueig d’un projecte encallat fins ara.

I parlem ara d’esports, perquè el millor equip del Nàstic tal com va definir el president Josep Maria Andreu té nou logotip. Aquest ha estat creat per l’agència La Casa de Carlota, la qual treballa amb nens autistes i en Síndrome de Down, entre d’altres. D’altra banda, el club també ha anunciat que a l’estiu del 2017, coincidint amb els Jocs de Tarragona 2017, està previst que s’organitzi una competició internacional on competeixin diferents equips d’altres països on estiguin per exemple equips com el Chelsea o la Juventus, tota organitzada pel Nàstic i Tarragona.

Guàrdia Urbana i Mossos d’Esquadra han iniciat una campanya porta a porta per sensibilitzar a la població dels robatoris als habitatges i per reduir-ne el nombre de casos, que representen en total un 1% dels fets delictius a la ciutat. L’objectiu és conscienciar als que ja han estat víctima d’algun robatori, encara que arribaran a totes les llars de la zona, i recopilar informació sobre les mesures de prevenció preses després del furt. Així ho ha explicat Ramon Franquès, sotscap de l’àrea bàsica policial dels Mossos al Tarragonès.

A banda, en la junta local de seguretat s’ha destacat la disminució dels fets delictius a la ciutat, els accidents de trànsit i l’atropellament de persones i l’augment dels delictes patrimonials.

Dues de les estàtues principals de la ciutat de Tarragona, la dels Herois a la Rambla Nova i la de Roger de Llúria al balcó del Mediterrani han estat aquest dimecres cobertes per estelades i per banderes espanyoles. La polèmica sobre l’ús del patrimoni es va avivar mesos enrere per una obra que s’ha volgut allunyà del debat polític. Això és el que ha explicat l’Alvar Calvet, l’artista d’art contemporani encarregat d’elaborar aquesta obra.

Del resultat de l’obra, se’n farà una exposició el mes de setembre, en una mostra que girarà al voltant del valor dels monuments i les banderes i reflexionarà sobre la simbologia i funcionalitat del tèxtil al llarg del seu propi treball i de com i per què guarnim els balcons amb banderes i on les posem.

Foto: Naciodigital

PUBLICITAT