El judici pel cas Sara Lozano i el dia de la dona treballadora

PUBLICITAT

Avui dimecres 8 de febrer destaquem la declaració de l’acusat al judici Sara Lozano i els actes a la ciutat pel dia de la dona.


Queda vist a sentència el cas de Sara Lozano amb la declaració de l’acusat. Jaume Solanes ha explicat que va veure per última vegada a la víctima a l’Espluga, on la va deixar després d’una nit de festa. Segons la versió de l’acusat, després d’haver estat a un bar a Montblanc, la va acompanyar fins a casa. Al cap d’uns minuts la va veure caminant direcció a l’Espluga i la va portar amb cotxe fins a un altre bar d’aquesta localitat. En tornar a casa, assegura que Sara va voler baixar del cotxe i que ell no la va tornar a veure.
El cas es remunta al del 26 d’octubre de 2014, quan Sara Lozano va aparèixer morta i calcinada, dos dies després de la seva desaparició.
El judici ha coincidit amb el dia de la Dona, que s’ha celebrat arreu de la ciutat. Al matí, s’han lliurat els premis relats de dones on han participat més de 30 escriptores. El primer premi ha estat Núria Ricomà amb el relat La Promesa, el segon premi l’ha rebut Irene Rubió amb el relat Apunts d’Art i el tercer lloc l’ha aconseguit Carme Carles amb l’obra Les Tisores. A les set de la tarda també s’ha donat inici a la manifestació feminista, “Ni agressions, ni explotació, feminisme i autoorganització”, culminada per quatre pilars a la plaça de la font..
Nàstic
El Nàstic ha tornat avui als entrenaments, amb les piles carregades després de dos dies de descans. A l’equip només el separen tres punts del teu següent rival, l’Atlètic Sevilla, a qui s’enfrontarà el diumenge. Els grana busquen la quarta victòria consecutiva, una fita apta per poc aquesta temporada i els andalusos trencar amb les vuit jornades de derrotes consecutives.
Apunt
Avui a Tarragona s’ha realitzat la conferència “el modernisme a Tarragona” a càrrec de Josep Maria Buqueras Bach. Buqueras s’ha centrat en el període entre 1880 i 1930. Edificis imprescindibles com la Casa Salas (1907) o el col·legi de les Teresianes (1922-1949), arquitectes com Josep M. Jujol o el també tarragoní Pujol de Barberà.

PUBLICITAT