La justícia alemanya aparca el judici per les morts de la ‘Love Parade’

11643995w

PUBLICITAT

L’Audiència Provincial de Duisburg (oest d’Alemanya) ha descarta avui obrir un procés penal per la tragèdia de la Love Parade de 2010, quan van morir 21 joves aixafats entre la multitud, per considerar inconsistent i no fonamentat el material inculpatori presentat per l’acusació.

En aquesta fets van morir dues noies tarragonines, Clara Zapater i Marta Acosta.

Segons explica l’agència EFE, el president de l’Audiència, Ulf-Thomas Bender, ha informat que no s’obrirà judici contra els deu acusats per la Fiscalia -sis empleats de l’administració local de Duisburg i quatre responsables de l’empresa organitzadora del multitudinari festival tecnològica, contra els quals es van presentar càrrecs per homicidi imprudent i lesions.

Bender va admetre que adoptar aquesta decisió “no ha estat fàcil” i que ell se sentia “personalment afectat” per un cas en què van perdre la vida tantes joves, molts altres van resultar ferits i tantes famílies segueixen traumatitzades per la tragèdia.

El Pescadors de Peix Blau de Tarragona s’han manifestat aquest matí pels carrers de la ciutat en una ruta que els ha portat des del Serrallo fins a la plaça Imperial Tarraco davant la subdelegació del Govern espanyol.
Els crits de “volem solucions” i “no ens deixeu morir” han sonat amb força a la manifestació que ha aglotinat a una cinquantena de pescadors.

Els pescadors segueixen reclamant un estudi ambiental i els ajuts de l’Estat demà es concentraran davant la delegació d’agricultura.

Tarragona acollirà a partir del 12 d’abril i fins el 22 maig una exposició sobre Titànic “Titànic Reconstruction”. L’exposició es podrà veure per primer cop a Tarragona i a partir d’aquí farà un recorregut pràcticament per tot el món que la portarà a Bordeaux, Roma, Southampton, Nova York, San Francisco, Buenos Aires o Bogotà.

A l’exposició es podrà veure la reconstrucció més gran del Titànic amb 12 metres d’eslora i amb tots els detalls.

Els alumnes i els professors afectats pel tancament de l’autoescola Europa cerquen solucions després d’uns quedar-se sense classes tot i haver pagat i els altres sense feina d’una dia per l’altre.

Els alumnes han començat a recollir signatures i preparen les diferents demandes separades per exigir a l’autoescola que els torni els diners que han pagat fins ara. En alguns casos s’han trobat amb quantitats de més de 1.000 euros enganxades.

PUBLICITAT