La batalla dels Jocs segueix cremant capítols abans del ple extraordinari del pròxim 4 de setembre

2014_2_10_06_24_23_lanella_mediterrania_sendura_la_major_part_de_la_inversio_dels_jocs_

PUBLICITAT

Els Jocs Mediterranis continuen sent el centre de totes les mirades.

El projecte trontolla i el passotisme de l’Estat el converteix ara en una quimera tot i els plans B que es poden tenir preparats.

Les postures dels diferents partits han quedat clares des de fa dies i ara la no inversió des del Govern Espanyol segons uns i la poca capacitat per atreure patrocinis pels altres, deixen, el que ha de ser el gran projecte de ciutat, pràcticament despullat.

La partida de 15ME que segons l’Ajuntament l’Estat té compromesa amb els Jocs no surt enlloc dels PGE. Partida que ha der servir per la construcció del centre aquàtic, la remodelació de les pistes de Camp Clar i del Camp del Nàstic.

Les pròximes dues setmanes les esmenes que es puguin presentar i el cas que en vulgui fer o no l’Estat poden ser definitives. A hores d’ara els Jocs pengen d’un fil.

La batalla dels Jocs ha despertat reaccions en cadena dels diferents represetants.

El president dels Jocs i conseller d’Esports, Javier Vilamayor, ha estat contundent parlant de manca de diàleg de l’Estat i expressant la seva angoixa per la situació actual.

Vilamayor ha demanat unitat dels partits polítics tarragonins per demanar les esmenes que es poden presentar les pròximes dues setmanes. Fins el dia 21 d’agost es té temps d’esmenar els pressupostos de l’Estat.

Més enllà ha anat la resposta del grup municipal d’ERC.

Els republicans veuen ara mateix inviables els Jocs.

La regidora, Mònica Alabart, no s’ha mossegat la llengua i parla d’un possible dèficit de 50 milions d’euros sense l’aportació de l’Estat

ERC ha recordat que la Generalitat i la Diputació han complert la seva part del tracte i que ara l’Estat hauria d’aprendre el mateix camí.

Un camí que veu des de l’altre costat Alejandro Fernández. El líder del PP a Tarragona ha volgut remarcar el paper que ja juga l’Estat, s’ha tret les puces de sobre i ha criticat la gestió que fa l’organització amb els patrocinis.

Fernández s’ha felicitat per la inversió de l’Estat a Tarragona i per poder acabar el tram del corredor del Mediterrani que ha d’arribar a la ciutat.

Unió ja té número 1 a la llista del 27S a Tarragona es tracta d’Anna Solé que encapçalarà una llista on finalment Josep Maria Prats serà el número 2.

L’Audiència de Tarragona ha condemnat a 2 anys i 9 mesos de presó a Andrés Felipe Ruiz, l’acusat de matar un jove en una baralla al Port Esportiu de Tarragona l’agost de 2010. El jurat popular ja va emetre un veredicte de culpabilitat a l’abril en què considerava que l’acusat “no va buscar” matar l’altre jove. A més, també apuntava que la causa de la mort no va ser el cop de puny que li va propinar, sinó el posterior impacte contra el terra. Seguint aquests arguments, la sentència resol que els fets constitueixen un delicte d’homicidi per imprudència greu i una falta de maltractament -que comporta una multa de 120 euros-. L’acusat haurà d’indemnitzar els familiars de la víctima amb 263.000 euros

Pel que fa al temps: Dia de sol i d’aquest estiu amb algun núvol baix de cara a la tarda vespre. Jornada novament amb xafogor i temperatures a l’alça.

TEMP MÀXIMA 31 MÍM 23

 

 

 

 

 

 

 

 

PUBLICITAT