La crisi del Peix Blau reclama mesures urgents

IMG_20150510_124546

PUBLICITAT

Un 20% menys de captures els darrers mesos, el preu de la Sardina més alt que mai a causa dels poc peixos i la disminució de mida del Seito fan que un dels negocis que mou més gent i més diners entre els pescadors tarragonins estigui immers en una crisi complicada de solucionar. Complicada perquè la crisi del peix blau va més enllà de nombre de captures, de vedes o de diners.

Un estudi fet pel Govern francès a la costa vermella, ha descobert que el canvi de mida del Seitó es deu a un canvi del medi en el qual es desenvolupen els peixos.

El primer pas passa per un estudi mediambiental de la costa tarragonina que s’ha de començar a dibuixar el pròxim dimarts en una nova reunió a Barcelona i que haurà de determinar l’estat exacte d’un mar que entre tots ens seguim carregant.

Els pescadors tarragonins han demanat ajudes al Govern català i espanyol i han confirmat que aquest 2016 compliran el mes sencer de veda, de la qual 15 dies estaran subvencionats.

Actualment a Tarragona hi ha més d’una quinzena de barques dedicades al peix blau i unes 250 persones directament afectades.

El grup ecologista GEPEC ha mostrat la seva oposició frontal a l’elaboració de d’explosius a la fàbrica que l’empresa Nitrocomax té a poc més d’un quilòmetre de Bonavista i La Canonja.

Exactament l’empresa vol començar un procés de fabricació de nitrat d’hexamina . El GEPEC ha fet saber al Departament de Territori i Sostenibilitat la seva disconformitat amb el projecte pel significatiu augment de risc que suposaran les noves instal·lacions.

Cal recordar que Nitrocomax ja va patir un ensurt l’any passat amb una fuita que va posar en alerta als veïns de Bonavista.

UGT a Tarragona ha reclamat una llei de peritat salarial per poder combatre les desigualtats existents al país en l’àmbit dels salaris entre homes i dones.

Des del sindicat s’han recordat les dades on queda reflectit que el salari de les dones aquest darrer any a Catalunya encara ha estat un 24% més baix que el dels homes en igualtat de condicions laborals.

Aquestes dades segons UGT són extrapolables al Tarragona i fan evident el molt marge de millora que encara s’ha recórrer per poder canviar la situació.

La secretaria d’igualtat i moviments socials a Tarragona, Mar Vázquez Oliveros, ha recordat que una dona ha de treballar 33 dies més a l’any per cobrar igual que un home en una mateixa feina. Per Mar Vázquez, només un canvi en la legislació vigent pot donar el tomb a la situació actual.

UGT vol aprofitar el pròxim dia 8 de març amb la commemoració del Dia Internacional de la dona treballadora, per seguir reivindicant el lema “mateix treball, mateix sou”.

Coincidint amb Setmana Santa, els Càmpings de Tarragona obren de nou les seves portes, posant així fi als mesos de temporada baixa que són aprofitats, generalment, per dur a terme les reformes en els establiments.

El cost de les inversions per part dels 55 Càmpings que formen part de l’Associació se situarà als voltants dels 15 milions d’euros que serviran principalment per renovar i actualitzar les instal·lacions.

La temporada alta de l’any passat es va tancar amb una ocupació superior al 63% i constatant la recuperació del mercat nacional, l’augment del públic francès i el manteniment de l’holandès. L’augment en bungalous disponibles respon a la creixent demanda per aquest tipus d’allotjament per parts dels visitants de la zona. Altres novetats dels Càmpings inclouen Spa Wellness Center, noves o tendes “glamping”.

L’Alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros ha rebut la resposta de foment, per carta com havia sol·licitat que es tirarà endavant la reforma de l’estació de Tarragona.

El Govern espanyol ja havia publicat la licitació de les obres a principis del mes de febrer però Ballesteros encara no havia obtingut resposta per part del Govern central a la seva demanada personal.

EL TEMPS

El Vent serà el gran protagonista novament de la jornada, un vent que a les últimes hores ha bufat amb força i ha tingut ratxes de 90km/h i superiors.

Avui ha de seguir bufant i girarà al matí cap a ponent tornat-se a reforçar el Mestral a la tarda.

Les temperatures baixen uns dos graus respecte ahir i això farà augmentar la sensació de fred.

TEMP MÀXIMA 18 MÍM 9

 

 

 

 

 

 

PUBLICITAT