La investigació del Cas Inipro deixa dos imputats i apunta a Ballesteros com a màxim responsable

unnamed-13

PUBLICITAT

Malversació de fons, Tràfic d’influències, Blanqueig de capitals, prevaricació i alteració de preus en subhastes públiques. Totes aquestes imputacions són les que apunta la investigació del cas Inipro.

Un cas que neix de la contractació d’aquest empresa Inipro per part de l’IMSST. Contractació segons la investigació feta en un concurs on es presenten 3 empreses, 3, que pengen de la mateixa Inipro, Itinere i Gallet, les tres presenten el mateix projectes segons explica detalladament l’informe de la Guàrdia Civil.

A partir d’aquí dues pròrrogues de contracte sota sospita i ull 21 factures pagades en 7 pagaments i amb 7 advertències d’il·legalitat que acaba pagant amb decret sota el braç el mateix alcalde, Josep Fèlix Ballesteros.

La regidora de la CUP, Laia Estrada, ha posat veu al Sumari que de moment ha deixat les imputacions de l’ex gerent de l’IMSST, Antonio Muñoz i de l’extreballador d’Inipro i ex secretari de mobilització del PSC a Tarragona Alejandro Caballero. L’informe relaciona directament Inipro i el PSC.

L’equip de Govern ha criticat l’actitud de la CUP de fer pública la investigació i ha parlat “d’escarni” en un comunicat.  

Tarragona converteix en dia del Patrimoni el pròxim 30 de novembre. Ho farà aprofitant els 15 anys de la nominació del conjunt de Tarraco com a patrimoni Mundial de la Humanitat.

L’Ajuntament i la Generalitat signaran també un conveni marc per la gestió conjunta del patrimoni i s’inicaran dos processos . El de museïtzació del pretori i el circ i s’intetarà tornar a iniciar els tràmits per traslladar el MNAT a la Tabacalera.  La Ciutat ha vist com s’ha passat de 900.000 visitants l’any 1999 als 2’7 milions del 2014.

Els actes de celebració començaran el pròxim dia 26 de novembre i s’acabaran el mateix dia 30. Aquell dia s’inaugurarà la plaça Unesco just davant de la capçalera del Circ. Tarragona vincularà tot el seu patrimoni en uns dies on els Castells, la cuina mediterrània i el llegat romà es donaran la mà com a valor propi de la ciutat i nominacions de Patrimoni Mundial

L’alcalde de Tarragona assegura que demanarà un informe jurídic per blindar-se davant de possibles moviments del Parlament català.

Josep Fèlix Ballesteros ha assegurat que vol saber en quina situació quedarà l’Ajuntament en cas que el parlament no faci cas a les advertències del Tribunal Constritucional. Ballesteros diu que encara no s’ha demanat aquest informe però que ho farà en breu.

Manca un mes mal comptat per les eleccions generals i poc a poc les formacions es comencen a presentar i a ensenyar i sobretot si són com Democràcia i Llibertat una formació nova que arriba amb la Democrates de Catalunya, Reagrupament i Convergència Democràtica de Catalunya.

El cap de llista per Tarragona al congrés Ferran Bel ha dit que la formació vol apostar per mantenir viu l’esperit del 27S i aposta també per Tarragona. Bel encapçala la formació del congrés i l’alcalde de Reus Carles Pellicer ho fa la del senat.

Des del PSC també en campanya des de fa dies, el cap de Llista per Tarragona Joan Ruiz ha parlat en les darreres hores d’una aposta per derogar la reforma laboral que va fer el Govern del partit Popular.

El CN Tarraco ha començat a canviar el sostre de la seva piscina. El cost de fer aquesta operació és de 150.000 euros i el club del passeig Torroja va iniciar un projecte de mecenatge que ha aconseguit en un any 70.000 euros i que ha permès iniciar aquest projecte de canviar un sostre que realment necessitava una substitució urgent.

Tarragona tindrà finalment Cap d’Any al Pla de la Seu. L’associació SPAM organitzarà una festa amb Mapping a la façana de la catedral gràcies al patrocini de l’empresa Pan&Pasta que serà el principal patrocinador de l’esdeveniment.

EL TEMPS

Seguim amb dies de bonança sense núvols però amb el retrocés progressiu de les temperatures que van baixant poc a poc i que tot i que demà podran recuperar-se una mica avui els costarà ja arribar als 20 graus de màxima.

Els matins i els vespres són freds i ull que les previsions per diumenge i sobretot de cara a la matinada de dilluns parlen de temperatures per sota els zero graus a la costa i neu que arribarà als 700 metres i fins i tot per sota en alguns punts del país.

TEMP MÀXIMA 19 MÍM 8

 

Foto de portada: Escorcolls a l’IMSST per part de la Gùardia Civil. Cas Inipro. Foto Tarragona21

 

 

PUBLICITAT