La presó de Tarragona comença el trasllat de presos cap el nou centre de Mas d’Enric

20150729_110810-300x169

PUBLICITAT

Inaugurada l’any 1953 i construïda amb mà d’obra de presos franquistes,  l’actual presó de Tarragona ha viscut l’època contemporània del país i de la ciutat. Va ser testimoni en primera persona d’un dels darrers assassinats del règim, aquell cruel garrot vil que un 2 de març del 1974 va acabar amb la vida de l’alemany Heinz Chez i que pocs minuts més tard a la model de Barcelona, feia el mateix amb Salvador Puig Antich.

Ara Tarragona inaugura nou centre a Mas d’Enric al terme del Catllar, nova presó amb 9 mòduls amb capacitat màxima per 1020 interns tot i que no s’espera superar una xifra d’entre els 800 i els 900 presos.

La presó del Catllar ja estat etiquetada com un centre cinc estrelles no només per la seguretat, de les millors d’Europa, diuen, sinó per aquesta famosa piscina i els equipaments que envolten al centre.

Tancada dels sindicats majoritaris a la delegació del Govern de Tarragona.

Els sindicats demanen a la Generalitat poder recuperar la ja famosa paga del 2012 com han fet altres institucions públiques.

De fet els diferents col·lectius de funcionaris de la Generalitat exigeixen poder recuperar les condicions que han anat perdent aquests darrers anys amb les retallades del Govern.

Després de fracassar la reunió del passat sis de novembre ara els sindicats volen utilitzar aquesta tancada com una mesura de pressió cap al Govern Català.

I precisament un d’aquests sindicats com és UGT ja té nou secretari General a Tarragona. Un Montblanquí, que és un dels noms del dia com ens explica el Jesús Sarmiento.

No està massa millor el sector de la pesca tarragonina que segueix en peu de guerra per reclamar els ajuts europeus.

L’últim en sumar-se a la batalla ha estat el conseller de presidència en funcions i candidat de Democràcia i Llibertat al congrés, Francesc Homs.

Homs s’ha reunit a Tarragona amb la confraria de pescadors i ha tret la xarxa grossa per atacar al Govern de Madrid al que ha fet culpable del fet de que no arribin els ajuts a Catalunya.

Francesc Homs assegura que Madrid només mira al Cantabric i abandona als pescadors del Mediterrani i ull diu que es demanarà al Parlament Europeu que investigui si el Govern espanyol menteix amb les ajudes

Els pescadors tarragonins ja van estar a punt de no complir la veda biològica el passat mes de juny com a senyal de protesta però finalment van aturar les barques.

Cal recordar també que el grup d’ERC a l’Ajuntament de Tarragona presentarà una moció al plenari del pròxim dia 30 per demanar que l’Ajuntament pressioni als Governs espanyol i europeu per protegir el Peix Blau de Tarragona.

Tarragona se sumarà al dia internacional per l’eliminació de la violència envers les dones.

Els actes centrals se celebraran a la plaça de la Font el dimecres 25, a la una del migdia hores; a les escales de l’Ajuntament es llegirà un manifest, a continuació hi haurà un minut de silenci en record de les víctimes i l’acte acabarà amb l’actuació del guitarrista Taré Cortés.

També associacions, sindicats I la URV han anunciat diferents actes per aquest dia que és certament denigrant que s’hagi de celebrar encara en ple Segle XXI.

Finalment la Macro operació policial contra la droga acaba amb un centenar de detinguts a diferents localitats de Catalunya. L’operació principalment s va centrar a Badalona i Sant Adrià del Besos tot i que també es van entrar a alguns pisos de Tarragona.

EL TEMPS

Toca seguir amb un bon jersei i l’abric que ja hem recuperat a l’armari perquè segueix fent fred o molt fred sobretot a primera hora del dia on les temperatures no són superiors als 1/2 graus en molts punts de Tarragona. Al centre de la ciutat els valors una mica superiors entre 2 i 4 graus de bon matí.

Cap el migdia el sol farà que pugi la temperatura i acabarem tenint unes hores centrals del dia agradables.

Demà entrarà el vent que farà pujar les temperatures però augmentarà la sensació de fred.

TEMP MÀXIMA 14 MÍM 2

 

 

PUBLICITAT