L’Ajuntament de Tarragona ja té oficialment vuit grups municipals

IMG_3804

PUBLICITAT

Nou rècord en la representació de grups polítics al ple municipal de l’Ajuntament de Tarragona.

L’oficialització del grup propi d’Unió que formarà el fins ara conseller de CiU, Josep Maria Prats, fa que el consistori tarragoní torni a trencar registres i ara tingui ja vuit grups representats al plenari.

Les darreres eleccions del maig de l’any passat van suposar ja el primer rècord per l’Ajuntament que mai abans des de la restauració de la democràcia havia superat els sis partits al ple.

Un Ajuntament que va passar de quatre partits a set en les darreres eleccions i que va veure com es superava el registre de l’any 1979 quan en els primers comicis municipals fins a sis partits es van veure representats al consistori.

Un dels noms del dia és BCN World. El complex d’oci que semblava que s’hauria de fer a les comarques tarragonines i que a hores d’ara tot apunta que s’aturarà com a conseqüència del pacte de Govern a Catalunya entre JuntsxSí i la CUP. És el que llegim com a mínim a l’edició de Tarragona del Punt Avui.

Segons aquest diari es crearà una comissió per revisar el projecte i la CUP afirma que ara mateix hi ha una moratòria de facto en els pròxim 18 mesos per tenir aturat el projecte.

Els alcaldes de Tarragona i sobretot Salou, Josep Fèlix Ballesteros i Pere Granados ja han posat el crit al cel i els empresaris també.

Els darrers en demanar que no s’aturi el projecte ha estat la PIMEC.

Ens ho explica el Jesús Sarmiento.

 

Els advocats tarragonins reclamen que s’acceleri la construcció de la Ciutat Judicial de Tarragona. Un altre dels gran nyaps que manté pendent la ciutat i que segons els advocats com a mínim s’haurà d’esperar tres anys més per veure com es construeix. El president del Col·legi d’advocats de Tarragona, Manel Albiac, ha mostrat la seva preocupació per la situació.

Albiac ha parlat de la Ciutat Judicial en el dia que el Col·legi d’Advocats de Tarragona ha fet números i ha avançat un pressupost d’1milió d’euros per aquest 2016. A més a més els col·legiats tarragonins seran els que pagaran a partir d’ara la seva quota més barata a Catalunya.

El Port de Tarragona ha fet oficial l’acord amb la naviera MEDKON que permetrà enllaçar Tarragona i Turkia per mar. El nou servei directe a Turquia s’inicia el dia 1 de febrer de 2016, amb el M / V MEDKON IZMIR, vaixell amb capacitat per a 300 Teu, amb un temps de trànsit de 6 dies, i una periodicitat de 10 dies, i que es converteix amb el servei de contenidors amb el temps de trànsit més ràpid del mercat. Addicionalment als ports turcs, aquest servei escala també a Bizerte (Tunísia), Misurata (Libya) i Alger (Algèria).

Aquest dimarts ha estat nomenat en el càrrec oficialment I avui prendrà possessió com a nou Delegat de la Generalitat a Tarragona el republicà Òscar Peris. Peris que ha treballat els darrers anys a l’Ajuntament de Valls substituirà així al fins ara Delegat Quim Nin.

Apunteu aquest nom “Heroismos” es tracta d’una pel·lícula que s’ha trobat a casa d’un veí de La Masó per part de la Unitat de Cinema de la URV. Aquesta pel·lícula hauria estat enregistrada l’any 1922 i tindria un valor històric important pel cinema català.

La pel·lícula ensenya alguns llocs de Tarragona i hauria estat gravada per la Creu Roja per tenir fonts per atendre els ferits de la guerra del Marroc.

S’ha pogut recuperar un fragment de la pel·lícula que es vol conservar a la filmoteca e Catalunya.

EL TEMPS

La setmana seguirà amb la monotonia dels darrers dies amb sol i quatre núvols que avui podrien ser més espessos de cara al migdia tarda però en cap cas han de deixar precipitació. Les temperatures estables, amb lleuger ascens de les màximes i baixada que ni notarem de la mínima.

TEMP MÀXIMA 16 MÍM 4

 

 

PUBLICITAT