L’alt risc d’incendi dels boscos tarragonins contrasta amb l’alerta per fortes pluges les pròximes hores

ramon_pares.jpg.pagespeed.ce.Fpu5BPurYi

PUBLICITAT

El Govern ha avisat de l’alt risc d’incedi d’aquest estiu als boscos tarragonins. La sequera d’aquests darrers mesos i els vents de ponent reescalfats que han estat la causa de l’estat dels boscos.

Des de la Generalitat s’ha recordat també que més del 60% dels incendis són com a conseqüència d’errors humans o provocats.

El director general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments, Ramon Parés, ha reconegut que s’espera una campany forestall incerta i ha demanat prudència a la població.

Una de les primeres mesures és restringir les fogueres de Sant Joan a només aquelles que tinguin permís dels ajuntaments.

Per combatre el foc els bombers tindran una nou helicòpter amb seu a l’edifici del 112 per actuacions immediates.

Més de 600 bombers i agents forestals s’encarregaran de la campanya d’estiu. Aquest 2015 ja s’han cremat 50 hestàrees al Camp de Tarragona això són només deu menys que en tot el 2014.

El contrast són les pluges que han caigut les últimes hores que mantenen en alerta diferents punts de la ciutat i sobretot zones baixes.

Segueix activada una alerta de protecció civil per possibles inundacions aquest matí al Tarragonès i Baix Penedès i a la tarda s’extén també cap a la costa central i comarques del Camp de Tarragona i interior de Barcelona.

La policia espanyola ha desactivat una banda que feia contractes il·legals a immigrants a Tarragona entre altres llocs de l’Estat.

En total han estat 85 els detinguts en l’operació. En total es calcula que els detinguts podrien haver estafat més de 800.000 euros a hisenda fent contractes a la Seguretat Social a immigrants sense papers.

Tarragona donarà aquest dimecres el tret de sortida al seu Festival de Teatre Internacional.

Ens ho explica l’Anna Abad

Gas Natural ha restablert ja el subministrament als més de 3000 abonats que s’havien quedat sense gas després de l’incendi a causa d’un llamp aquest passat cap de setmana.

El grup del PSC al parlament de Catalunya ha anunciat també que entrarà diferents preguntes al Govern català per saber si aquest incendi va tenir efectes sobre la població.

Pel que fa el temps, aquest serà passat per aigua fins a mitja tarda que es poden començar a obrir clarianes i s’acabarà aquest període d’inestabilitat.

Demà hi haurà un canvi radical de temps i tornarà el sol i pujaran les temperatures.

Unes temperatures que es quedaran aquest dimarts més curtes del que és habitual.

TEMP MÀXIMA 25 MÍM 14.

 

 

PUBLICITAT