Latre estira de tarragonisme i humor per obrir els dies forts de Santa Tecla amb el seu pregó

12004825_10206580833471164_2473408685920542923_n

PUBLICITAT

Era d’esperar, que un pregó de Carlos Latre no seria com una pregó habitual. Latre no ho va dubtar i va portar a alguns dels seus personatges que l’han fet més famós els darrers anys a la Plaça de la Font.

El polifacètic showman tarragoní més nerviós que a les seves actuacions va reivindicar l’humor amb un toc de nostàlgia i emoció quan va treure a relluir també la seva Santa Tecla.

En un dia tan especial per ell com aquest no podien faltar tampoc ni Ferran Adrià, ni Boris Izaguirre, ni una micro imitació dels Pets ni tampoc un repartiment d’alcalde, Ballesteros, president del Govern espanyol, Rajoy i de la Generalitat Artur Mas, amb clatellada pels Jocs inclosa.

Les veus de Latre però no van ser les úniques protagonistes de la Festa Major ja que l’Amparito ha sonat amb força fins ben entrada la matinada.

La baixada de l’Àliga ha celebrat els 30 anys de la bèstia del seguici en plena forma i amb centenars de persones que han tornat a omplir les escales del pla de la seu i els carrers de la part alta.

Amb el Lleó vestit del Nàstic i la Mulassa amb dues estal·lades a cada costat, les samarretes grogues de l’Àliga han marcat el camí per on s’anava seguint les passes del pasdoble que marcava el ritme.

Avui vigília de Santa Tecla arriba la primera representació de Dames i Vells a dos quarts de set de la tarda, mitja hora abans que la cercavila arranqui a les set des de la Plaça de la Font.

A més a més també de la revetlla a dos quarts de dotze a la Plaça de la Font.

La Cup insisteix i tornarà a demanar al plenari que es tiri enrere el projecte dels Jocs.

Els regidors de la CUP han explicat que el pròxim plenari del 28 de setembre presentaran una proposta per invertir els diners destinats els Jocs en altres projectes com ha explicat Laia Estrada.

La proposta arriba en el dia en què tres tècnics del Consejo Superior de Deportes visiten aquest dimarts la ciutat i faran un recorregut pel que ha de ser l’anella mediterrània, la zona aquàtica i fins i tot el Camp del Nàstic per determinar la quantitat exacte de que el Govern espanyol invertirà en els Jocs.

En campanya els alcaldes i regidors del PSC han fet pinya al costat del candidat socialista a Tarragona Carles Castillo.

Un Castillo que ha destacat el paper del municipalisme a Catalunya.

El candidat del PSC ha aprofitat també per reclamar a la Generalitat el deute de 60M d’euros que té amb els municipis tarragonins.

Els regidors socialistes han llegit també un manifest on s’ha reclamat al Govern català que compleixi els seus deures amb els municipis.

En campanya aquesta tarda Mariano Rajoy visita Reus en el míting central d’Alejandro Fernández i el PP a Tarragona.

Aquest dilluns Más ha demanat el vot als catalans per la dignitat i alliberar-se de les cadenes de l’Estat.

Pel que fa al temps: El sol dominarà la jornada, com també la de demà dia de Sant Tecla tot i que els núvols a mesura que passin les hores aniran guanyant terreny. Seguirà fent força calor a les hores centrals del dia i sembla que la tardor vol entrar a Tarragona amb temperatures plenament estiuenques.

TEMP MÀXIMA 29 MÍM 16

 

Fotografia de Portada: Manuel López Mangrané (Baixada de l’Àliga 2015)

 

 

PUBLICITAT