L’estació de trens Tarragona acaba l’any com el va començar

IMG_0460

PUBLICITAT

De moment ADIF no ha mogut fitxa i la marmota de Bill Murray segueix escoltant la mateixa cançó cada matí.

Aquest 2015 que avui tanquem ha estat l’any dels trens i de les queixes pel deplorable estat en que es troben les comunicacions ferroviàries a Tarragona i sobretot la vergonyosa situació de l’estació, que encara avui fa pujar i baixar escales per canvia d’andana.

Acostumats ja a les respostes habituals des de Madrid, les institucions tarragonines farien bé aquest cop i com anunciava Ballesteros de marcar un full de ruta definitiu amb un Estat que aquest 2015 ha seguit incomplint promeses.

Diem adéu a l’any sense els diners dels Jocs, sense una solució per la N340 i molt lluny de la realitat dibuixada ara fa uns mesos.

A partir d’aquest primer de gener anar amb autobús a Tarragona costarà 1’50 euros el bitllet senzill.

El preu pujarà un 2’6% i el bitllet senzill passa doncs de l’1’45 actual a aquest euro i mig. La T Tarraco també pujarà dels 41 euros actuals als 41’50.

L’augment segons l’Ajuntament afecta a menys del 50% dels usuaris ja que els abonaments i aquells que tenen el transport públic gratuït el seguiran mantenint.

La tinent d’alcalde mobilitat, Begoña Floria, diu que es fa un esforç per no pujar més el preu dels busos i que la pujada es deu a l’increment de l’IPC.

Els nous preus entren en funcionament a partir de la mitjanit d’aquest 31 de desembre.

I com us explicàvem els metges Tarragonins segueixen esperant resposta del Servei Català de la Salut a la seva demanda perquè no entri en funcionament el nou Servei d’Emergències i aquest es mantingui tal com està.

En les últimes hores la vicepresidenta del col·legi de metges de Tarragona, la doctora Concepcion Abril ha parlat per Ràdio Ciutat de Tarragona i ha dit que les normatives contemplen que els equips d’assistència no es poden dividir.

A partir també d’aquest dia 1 el CATSALUT té la intenció de posar en funcionament aquest nou sistema d’assistència on es dividiran els equips. El primer amb un Vehicle d’Intervecenció Ràpida els coneguts com a VIR on hi poden anar un tècnic i un metge o una infermera i el segon amb la resta de l’equip i una ambulància per si cal el trasllat del malalt.

Aquest sistema ja s’aplica a Madrid per exemple on segons els metges tarragonins té certa lògica però no en un territori descentralitzat com Tarragona on segons els metges hi ha massa distància entre els hospitals.

Finalment el documental “Game Over” optarà a guanyar el Gaudí 2016 com a millor documental en català. La pel·lícula de la reusenca, Alba Sotorra optarà doncs el pròxim dia 31 de gener al màxim guardo que atorga el cinema català.

Per aquells que encara no heu vist el documental sobre la Tarraco Romana aquest vespre a les nou la 2 de TVE tornarà a emetre aquest docu.

Tarragona s’omple aquest darrer dia de l’any d’actes tradicionals. A partir de les 12h. L’home dels Nassos sortirà des del pla de la seu fent un recorregut per la Part Alta i acabarà al Parc de Nadal.

També aquest migdia es farà el tradicional bany de Sant Silvestre a la platja del Miracle tocant al Port Esportiu. Les temperatures agradables d’aquests dies ajudaran a que no sigui un bany tant patit com en altres edicions.

I a partir de dos quarts de sis de la tarda se celebra la 12a Sant Silvestre.

Amb un recorregut de 7 quilòmetres la cursa popular torna a tenir rècord d’inscripcions i ja té plenes les 2017 places que ofertava. Ho ha explicat al programa La Tarda de la Xarxa, Tomas Biosca, responsable dels Fondistes Tarragona i organització de la cursa.

Entrevistem els protagonistes de l’Espanta-Sogres

EL TEMPS

Darrer dia de l’any i d’aquest desembre, un dels més càlids de la història a Tarragona per no dir el més càlid. Tampoc acomiadem l’any amb fred ja que tot i que baixaran les màximes, els núvols faran que pugin les mínimes i les temperatures no seran fredes. La nit de Cap d’Any serà tapada però sense pluja.

Ni a curt ni llarg termini sembla que hagi d’arribar una gran fredorada. Aquest dia 1 si que sobretot a partir de la tarda s’espera algun ruixat feble.

 TEMP MÀXIMA 15 MÍM 8

 

 

 

 

 

PUBLICITAT