L’independentisme guanya a Catalunya i a Tarragona però el regust és agradolç

CAVA

PUBLICITAT

Victòria contundent i majoria absoluta de les forces independentistes a Catalunya amb 72 escons entre Junts pel Sí (62) i la CUP (10).

A Tarragona també victòria i majoria absoluta de l’independentisme amb 10 escons de 18 possibles a la demarcació. 9 JxSí i 1 la Cup. A Tarragona ciutat el no a la independència haura guanyat les eleccions.

Captura de pantalla 2015-09-27 a les 21.57.51

 

Amb una participació que ha arribat al 76% Tarragona ha vist com C’S i Junts pel Sí han disputat les principals ciutats i la coalició independentista ha arrassat a la demarcació amb nou escons de divuit possibles.

La número dos de Junts Pel Sí a Tarragina, Montserrat Palau, enviava aquest missatge i acabava citant Espriu ja amb els resultats a la mà.

A l’altre costat Ciutadans amb un to més agressiu es demanava la marxa de Mas des de Barcelona i a Tarragona, Matias Alonso, parlava de final de partida.

Al PSC, Carles Castillo, es mostrava satisfet per haver aguantat la trompada i des del PP un Alejandro lleugerament decebut ha definit els resultats com a cicle electoral dolent dels populars.

Els resultats de PSC i PP contrastaven amb l’alegria moderada a la CUP on Saladié reconeixia que el procés ja no es pot aturar.

El repartiment d’escons a Tarragona finalment s’ha situat amb 9 JxSí, 4 C’s, 2PSC, i 1 PP, Cat Sí que es pot i la CUP.

Més enllà de les eleccions però encara en terreny polític, Tarragona celebra aquest matí un plenari amb més d’una vintena de mocions i on entre d’altres aspectes debatrà l’acollida dels refugiats sirians o els Jocs Mediterranis tornaran a ser sobre la taula.

Uns Jocs per cert que ja coneixen que no tindran l’aportacó de 15M d’euros de l’Estat ja que el CSD ha anunciat que la inversió anirà destinada a l’adequació de la pista d’atletisme i al camp del Nàstic però de moment no hi haurà partida per la piscina.

I en terreny esportiu destacar l’empat a zero del Nàstic a Valladolid que deixa als grana tercers a la classificació amb 11 punts després de sis jornades i en posicions de play-off d’ascens a primera.

Pel que fa al temps: No farà net i de fet la setmana s’espera passada per aigua i amb llevantada a partir de dimecres. Avui sol barrejat amb núvol que poden deixar algun ruixat ja de cara a la tarda.

TEMP MÀXIMA 23 MÍM 16

 

 

 

PUBLICITAT