Més de 1300 alumnes de primària comencen el curs escolar a Tarragona

12004887_897820170292989_8473752122853566103_n

PUBLICITAT

Després de 82 dies de vacances els alumnes tornen a les escoles.

Un dia de cares d’alegria per uns i plors per d’altres.

Dia de retrobaments esperats després del llarg estiu i de començar a adaptar-se a la rutina escolar.

El nou curs a Tarragona comença amb un augment del professorat i amb una lleugera disminució d’alumnes sobretot a les escoles bressol com a conseqüència de la baixa de la natalitat.

L’augment de professors després de molts anys de retallades ha fet baixar també la ràtio de les aules que se situarà aproximadament amb vint-i-dos nens per aula.

A Tarragona dos centres encara iniciaran i acabaran el curs en els coneguts com a “barracons”. L’Arrabassada i Ponent veuran com la seva primera generació acaba enguany tota la primària havent estudiant de forma íntegra en mòduls prefabricats.

El curs comença tornaran els embussos de trànsit de bon matí i aquelles preses habituals dels primers dies.

Un curs escolar que comença amb l’aplicació de la nova llei d’ensenyament la LOMCE i només amb tres famílies a les comarques tarragonines que han demanat l’ensenyament en castellà. La delegada territorial d’ensenyament a Tarragona, M.Àngels Gonzàlez, ha dit que les sol·licituds s’han denegat al no ser alumnes nous. Des del Govern català han destacat també l’increment important de la formació dual. Una aposta que fa ensenyament pels alumnes que fan Formació Professional i que combina les classes a l’aula amb pràctiques a les empreses.

Comença a sonar l’amparito pels carrers de Tarragona perquè a partir d’avui i fins el pròxim vint-i-quatre de setembre la ciutat celebra la seva Festa Major.

La crida que es farà a les set de la tarda i l’homenatge al Perpetuador obren el foc de forma oficial a la Santa Tecla 2015.

Enguany, Antoni Más, l’escultor que fa trenta tecles va donar forma a l’Àliga de Tarragona serà el perpetuador d’unes festes on precisament els 30 anys de l’Àliga tindran un pes especial.

Aquest diumenge a la tarda ja s’ha fet la primera gigafoto dels portants de l’Àliga a les escales de la catedral.

Avui també estarem pedents de Madrid i de la reunió que a dos quarts de dues tindrà la ministra de foment Anna Pastor amb el conseller de territori Sant Vila i altres representants tarragonins com per exemple el també conseller Jordi Jané.

La reunió ha de servir per abordar les solucions a la N340 al seu pas per les comarques tarragonines.

El president del consell comarcal del Tarragonès Pere Virgili ha deixat clara quina serà la postura dels alcaldes i representants del territori. Virgili i altres alcaldes del tarragonès es van manifestar dissabte a les Terres de l’Ebre per exigir solucions immediates per acabar a l’alta sinistralitat d’una carretera que suma ja 13 morts des de que va començar l’any.

Pel que fa al temps: Dia marcat pel sol però que no acabaran de fer néts els núvols alts. Sembla que l’estiu encara no vol marxar i tot i que al matí farà fresca a migdia la calor tornarà a apretar.

Les temperatures seguiran semblants a les dels darrers dies.

TEMP MÀXIMA 26 MÍM 16

 

Foto de portada: La Giga-Foto dels portants de l’Àliga. (Facebook Àliga de Tarragona)

 

 

 

 

PUBLICITAT