El Nàstic no falla a Lugo i s’encomana al Mirandés per pujar a Primera

mossa

PUBLICITAT

El Nàstic de Tarragona  ha sumat per primera vegada aquesta temporada la seva tercera victòria consecutiva i s’ha assegurat matemàticament el tercer lloc. Ho ha fet a l’Anxo Carro de Lugo en un partit vital pel conjunt de Vicente Moreno per seguir lluitant per una plaça d’ascens directe. El conjunt grana va fer la feina a la primera part, dominant en tot moment el partit i sentenciant amb dues dianes de Mossa i d’Emaná. En la segona part va disminuir una marxa i Reina va tornar a ser protagonista aturant un penal a Caballero comès per Madinda. Aníbal va sentenciar amb el tercer gol a les acaballes del partit.

Tot i això, l’equip tarragoní segueix sense dependre d’ell mateix, la victòria de l’Alavés, que l’ha proclamat equip de Primera Divisió i la del Leganés davant el Llagostera fan que la jornada hagi quedat exactament igual que com va començar.

El Nàstic s’enfrontarà el pròxim dissabte al Nou Estadi contra l’Alavés, ja ascendit, i en el cas de guanyar, hauria d’esperar que el Leganés no ho faci davant el Mirandés.

_

Més d’una trentena de treballadors d’ADIF s’han concentrat aquest divendres davant l’Estació de Tarragona en el marc de les aturades alternes que van iniciar el 13 de maig i que perduraran fins el 27 d’agost.

Els treballadors d’ADIF continuen protestant en contra de les polítiques del Ministeri de Foment i de la Direcció de la mateixa ADIF, denunciant la privatització del ferrocarril, les faltes d’inversió en diverses infraestructures i la falta de personal en totes les àrees i serveis. Moises Modrego, el secretari de la secció sindical d’ADIF de Tarragona, ha explicat que les aturades parcials no afectaran als passatgers. Modrego també ha assegurat que els serveis mínims continuen sent abusius i que ho denunciaran perquè ADIF compleixi.

_

La moció d’ERC, CiU i el PSC recorda que lleis catalanes com la de la pobresa energètica o l’impost a les centrals nuclears han estat tombades sistemàticament pel Tribunal Constitucional. Amb aquest acord, la Diputació dóna suport al Govern i al Parlament en el desplegament de les lleis vinculades a serveis socials i a totes les accions de rebuig a la suspensió de les lleis catalanes.

La moció ha rebut el suport de la CUP i els vots negatius del PP i Ciutadans. El diputat provincial d’Esquerra Republicana, Jordi Cartanyà, celebra que el PSC s’hagi sumat a l’acord i li demana que faci el mateix a la resta d’institucions.

El ple de la Diputació també ha rebutjat avui una moció de la CUP que demanava oferir suport econòmic a l’Ajuntament de Tortosa per retirar el monument franquista del riu Ebre. El govern de CiU i PSC ha justificat el vot negatiu perquè aquest cap de setmana hi ha la consulta popular que decidirà el futur del monument.

Tampoc s’ha donat suport a una altra moció de la CUP que demanava penjar l’estelada fins al dia de la proclamació de la República catalana.

_

TARRACO VIVA va posar ahir punt i final a dues setmanes intenses d’activitats. El festival cultural enguany a banda de Roma també ha estat dedicat a la civilització egípcia. El certamen que rep més de 100.000 visitants cada any, es tanca amb més de 430 actes realitzats en 32 espais diferents durant 15 dies. Unes 1000 persones treballen per fer possible aquest festival.

Tarraco Viva té com a principals objectius la divulgació històrica de l’època romana i la sensibilització dels ciutadans vers la importància de la conservació del Patrimoni Històric. Un patrimoni que ajuda a comprendre el passat. Així ho explicava el director del festival, Magí Seritjol, en la Tertúlia del programa de La Tarda que Radio Ciutat de Tarragona va organitzar amb la Xarxa, fa uns dies.

Aquestes jornades van organitzar-se per primera vegada l’any 1999, enguany han complert la majoria d’edat, i l’èxit que tenen any rere any fa pensar que tenim festival romà per molt de temps.

APUNT

S’apropen els finals de curs i per això avui a l’apunt us volem parlar d’un fi de curs musical. El que oferirà  a partir de les 7 de la tarda l’orquestra sinfónica i l’orquestra de cambra al conservatori de música de Tarragona. Un concert organitzat pel mateix conservatori i la Diputació de Tarragona

 

PUBLICITAT