El Nàstic segueix a dos punts de l’ascens directe després d’un homenatge al futbol

w_900x700_03144841image

PUBLICITAT

Va ser un autèntic espectacle d’aquells que es veu pocs cops en un camp de futbol i els de Vicente Moreno van seguir presentant les seves credencials per ser un clar aspirant per pujar a primera divisió.

El Nàstic va recuperar aquells instint que ha ensenyant aquesta darrers anys a casa on els grana demostrant el seu potencial ofensiu i de bon gust pel futbol.

Tot i no poder complir amb l’objectiu de posar-se líders de la categoria i aprofitar l’ensopegada del Leganés, l’equip va sortir reforçat de l’empat a quatre davant del Còrdova on ha aconseguit sumar un nou rècord aquesta temporada. Els de Moreno encadenen dotze jornades sense perdre i igualen el registre que només havia aconseguit l’Oviedo enguany.

El partit davant del Còrdova va ser una prova de superació constant on els tarragonins van demostrar també una bona condició mental per aquest tram final de temporada com ens explica el Carles Cortés.

El Nou Estadi a més a més va registrar la millor entrada de la temporada amb 10.227 espectadors a les grades del camp del Nàstic.

Finalment no hi haurà vaga de pescadors de Peix Blau. La confraria de Tarragona ha decidit no aturar les 18 barques que encara queden a la ciutat i el que sí que faran els pescadors seran diferents concentracions.

La primera es farà aquest mateix matí al Serrallo on es llegirà un manifest exigint una resposta del Govern català i espanyol amb qui segueixen les negociacions per la realització d’un estudi ambiental de les aigües de pesca i dels ajuts econòmics que puguin rebre.

Les captures de Peix Blau, sobretot de sardina han baixat un 20% els darrers anys i la disminució de la mida del Seitó, ha portat a un moment de crisi greu al sector.

El President de la confraria de pescadors de Tarragona, Esteve Ortiz, ha exigit més implicació dels Governs i que es tiri endavant l’estudi mediambiental. En total es calcula que unes 250 persones directe o indirectament estan afectades directament per aquesta crisi del Peix Blau.

Les pròximes hores o dies estarem pendents de la Generalitat i de la decisió definitiva per la construcció del Palau d’Esports dels Jocs. L’organització de Tarragona2107 ha assegurat que ja existeix un acord i que el Govern català l’ha de comunicar en breu. Tot fa pensar que s’obrirà un nou concurs i que s’augmentarà l’aportació per fer el pavelló.

Segons llegim en una entrevista al Punt Avui, a l’alcalde Ballesteros, aquest es mostra confiat que l’Anella tindrà pavelló i piscina pels Jocs.

Tarragona commemora aquest dilluns el dia internacional de l’Autisme.

La ciutat acollirà diferents actes que s’encarregaran de tirar endavant des de l’associació Astafanias com ens explica el Jesús Sarmiento.

Els afectats pel tancament de l’Autoescola Europa es reuneixen aquest migdia per constituir-se en associació i per estudiar quines són les vies legals que poden utilitzar per no perdre els diners que ja haurien pagat en concepte de classes teòriques o pràctiques a l’autoescola que ha decidit tancar de cop i volta.

Tot i que des de l’autoescola s’ha anunciat que es cerquen solucions per aquests alumnes molts d’ells no tenen resposta encara del que han de fer a partir d’ara i aquest dilluns a la reunió esperen també una resposta de l’autoescola per si els pot recol·locar en altres centres.

Aquesta setmana finalitza el període de preinscripció de nous alumnes a Tarragona. Dues escoles tornaran a començar el pròxim curs en mòduls prefabricats com són l’escola de Camp Clar i l’Arrabassa. Farà ja més de 10 anys que els dos centres esperen la construcció de la nova escola.

La consellera d’ensenyament, Meritxell Ruiz, ha assegurat que “en aquesta època de crisi s’ha prioritzat la pedagogia i s’han sacrificat les infraestructures i que ara dependra de l’economia del Govern català per poder fer les escoles.

Una generació sencera d’alumnes ja ha fet tota l’educació primària en els coneguts com a “Barracons” en els dos centres de la ciutat.

EL TEMPS

Captura de pantalla 2016-04-03 a les 22.23.51 

Comencem setmana amb un dilluns ruful i que ha de portar pluja a partir de mig matí. Canvi de temps brusc amb llevantada i pluges en aquesta arrancada de setmana i que deixarà una muntanya russa de temperatures aquesta setmana.

TEMP MÀXIMA 16   MÍM 12

 

PUBLICITAT