Natalia Rodríguez rebrà la medalla de plata del Reial Ordre del Mèrit Esportiu

11261797_10152938327531292_57797897551567060_n

PUBLICITAT

Natalia Rodríguez és per mèrits propis la millor esportista que ha tingut la ciutat en la seva història segurament darrera de noms com Eutyches o Fuscus.

La filla de l’Enrique i la Juani, criada al barri de Torreforta, ha portat el nom de Tarragona al més alt nivell en l’àmbit internacional.

El seu caràcter introvertit i molts cops tirat enrere, aquella timidesa amagada i un primer contacte esquerp l’han no l’han fet una esportista més mediàtica.

10 estatals en els 1500 metres i or a Turí l’any 2009 al mundial de pista coberta, una plata a Doha el 2010 també en pista coberta, 2 bronzes a Barcelona i Daegu en europeus i mundials i aquell record de Berlin on va tocar el cel per una estona.

 

Segurament va ser el pitjor dia per la Natalia. La Poulidor de l’atletisme que un ha tingut la sensació que sempre s’ha quedat a les portes de fer alguna cosa més gran.

Seu és encara el millor registre de l’Estat als 1500 metres. 3.59.51 aconseguit a Rietti l’any 2005.

Després d’anunciar la retirada via Tuiter, la timidesa, el primer d’Abril, Natàlia Rodríguez s’ho va repensar i una setmana més tard va anunciar que seguia.

Ara en ple procés de retrobament personal i després de la mala experiència amb el seu darrer entrenador Antonio Serrano, Natàlia Rodríguez rep el reconeixement de l’esport de l’Estat.

Per cert el dia de la Medalla Natalia Rodríguez pot aprofitar per recordar a Cardenal i al CSD que que hay de lo mio.

Antoni Mas com a perpetuador de les Festes de Santa Tecla ha engegat els deu dies de Festa Major de la ciutat.

Mas va ser l’encarregat ara fa trenta anys de recuperar l’Àliga de la ciutat que enguany agafa protagonisme especial aquestes festes amb la celebració dels seus 30 anys.

Amb l’absència de l’alcalde, malalt, la consellera de Festes Begoña Floria va ser l’encarregada de fer el protocol oficial de sortida de la Festa Major.

Avui a les sis de la tarda a la casa de la Festa els Nanos Vells ofereixen a tots aquells que ho vulguin ser Nano per un dia.

A més a més a les set i a la plaça de la Font hi haurà el tradicional pastís de Santa Tecla.

Amb tot el territori clamant per la 340 i el Ministerio de Fomento novament llençant pilotes fora.

El Govern Espanyol diu que estudiarà a fons i que vol negociar amb els transportistes però no assumeix cap mesura urgent com es reclama des del territori.

L’última setmana el mateix alcalde Ballesteros ja va demanar solucions urgents que no arriben.

Dimecres hi ha una reunió a Tortosa on els alcaldes de les Terres de l’Ebre i de les comarques tarragonines decidiran quines són les pròximes mobilitzacions que es prendran per pressionar al Govern.

L’inici del curs escolar deixa queixes des del sindicat Ustec que ha reclamat encara una maca de professorat. El sindicat diu que encara faltarien vora de 700 mestres a les comarques tarragonines.

Les escoles de Tarragona han iniciat el curs amb els canvis curriculars a primària i l’entrada en funcionament de la LOMCE a secundària.

La directora d’una de les escoles de Tarragona que segueix en mòduls prefabricats, Sònia Sabidó, diu que lamenten el fet que s’hagi endarrerit la construcció del nou centre de l’Arrabassada. L’escola aquest any ja està complerta per primer cop amb la primera promoció que acabarà sisè de primària.

Es dobla el servei de Bus entre Tarragona i Reus. A partir d’avui es faran 44 viatges entre les dues ciutats davant dels 25 que es feien ara.

El Govern Català ha posat en funcionament el Bus Express que unirà amb més freqüència les dues ciutats. A més a més a partir d’avui entre també en funcionament el bus que unirà els campus universitaris de Reus i Tarragona.

En campanya de cara a les eleccions del 27S. El candidat del PSC, Carles Castillo ha proposat un pla de xoc pels aturats a Tarragona.

El pla afectaria als joves, als aturats de llarga durada i aquells majors de 45 anys i amb càrregues familiars. Actualment 70.000 persones es troben en situació d’atur a la demarcació i 15.000 ja han perdut qualsevol tipus d’ajuda.

Per la seva banda des d’UNIÓ Anna Solé ha proposat poder concertar les escoles bressol.

L’etapa entre 0 i 3 anys és l’única que no té centres concertats i diu que això ajudaria a les famílies que davant l’alta demanda i saturació dels centres públics acaben portant als seus fills a centres privats.

Pel que fa al temps: Dia amb més núvols que no pas aquest dilluns fins i tot amb quatre gotes que es poden escapar a primera hora. Els sol ha de dominar a la tarda i les temperatures es mantenen les màximes i pugen les mínimes.

TEMP MÀXIMA 26 MÍM 19

 

 

 

PUBLICITAT