El nou local dels Xiquets del Serrallo estarà enllestit a mitjans de juliol

20160606_121621

PUBLICITAT

Les obres del nou edifici de la colla castellera estan a punt d’acabar-se. Només queda el rocòdrom i la part final de tramitacions. Tot i això, els xiquets del Serrallo no es traslladaran al nou local fins a final de temporada.  Aquest dilluns la regidora de Festes, Begoña Floria, ha visitat les obres acompanyada dels arquitectes i integrants de la colla.

El nou local s’ha adaptat a les necessitats dels Xiquets del Serrallo. Amb un espai principal d’assaig, també comptarà amb una sala per als infants, vestidors per homes i dones, una zona d’office i una d’administració. Un espai molt funcional i que aprofita la llum natural.

Els Xiquets del Serrallo fa molt que reivindiquen un local per assajar i  per fi, és una realitat. Josep Maria Gaya, segon cap de colla dels Xiquets del Serrallo, afirma que volen entrar al nou edifici com a colla de vuit.

El Pressupost  per a  l’adequació d’aquest espai ha estat de 230.000e. i Floria ha assegurat que a partir del 2017 impulsaran un pla d’inversions per millorar els espais d’assaig de les altres tres colles de la ciutat, tot i que ja s’han fet algunes intervencions.

_

Diumenge era el PP qui presentava la seva candidatura per a les eleccions del 26 de juny, aquest dilluns ha estat el torn d’ERC. Jordi Salvador torna a encapçalar la llista per al Congrés dels Diputats, mentre que Miquel Aubà ho fa al Senat.

Segons ha explicat Salvador en aquest acte, que s’ha dut a terme a la plaça del Rei, aposta per respectar el Referèndum i realitzar polítiques d’esquerra de veritat. També el cap de llista vol derogar la reforma laboral i acabar amb la precarietat laboral, apujant el Salari Mínim Interprofessional.  Jordi Salvador també s’ha referit als Jocs Mediaterranis, afirmant que “són un gran fracàs de l’estat i que en una Catalunya independent ja estarien Fets”. Miquel Aubà per la seva banda, té la voluntat de derogar el Pla Hidrològic de l’Ebre, ha reivindicat el Corredor del Mediterrani i la millora de les infraestructures ferroviàries.

_

La temporada alta i el bon temps s’acosta i amb ells s’ha engegat la campanya de protecció de la tortuga babaua, una especie protegida i en perill d’extinció que es troba en les costes del Mediterrani.

En el programa La Tarda de la Xarxa, hem conegut més detalls sobre aquesta espècie i que hem de fer com ha ciutadà si ens les trobem de la mà del Jordi Bru, el coordinador de la campanya municipal de seguiment de la tortuga, que aquest any ha tornat a acollir un centenar de voluntaris que es desplagaran al llarg de totes les platges tarragonines

Aquest és un fragment de l’entrevista que podreu escoltar sencera a rctgn.cat.

_

I no marxem de les platges, perquè s’ha presentat la reordenació de la Platja Llarga, que ha generat problemes de mobilitat des de que es va iniciar al 2014 la creació de zones de pícnic i l’octubre del 2015 amb l’acordonament de cinc espais dunars.

La consellera de medi ambient, Ivana Martínez, ha explicat que la voluntat de l’Ajuntament és continuar treballant per millorar la mobilitat.

I per això ha assegurat que s’està adoptant l’arranjament d’una finca municipal entre els apartaments i el IOT amb unes 50 noves places d’aparcament, una nova zona senyalitzada i aparcament al costat del tancament dunar, l’habilitació d’una zona de càrrega i descàrrega a l’alçada del Club de Vela i la creació d’una zona d’aparcament per a discapacitats i bicicletes.

_

Aquest dilluns a la tarda s’han presentat al pati de l’Antic Ajuntament les novetats de la DO Tarragona com un dels actes previs a la Fira del Vi que des d’aquest divendres i fins diumenge tindrà lloc a la Rambla Nova. Un tast destinat als professionals on els cellers han pogut donar a conèixer els seus projectes, s’ha pogut dialogar amb els enòlegs, i que ha permès descobrir els vins guanyadors del concurs de vins de la DO Tarragona i fer un petit tast dels mateixos.

­_

I dijous i divendres d’aquesta setmana els estudiants de la ciutat podran mostrar les seves habilitats interpretatives al primer festival de teatre escolar de Tarragona. 6 escoles participaran en aquesta iniciativa mitjançant la qual, els infants gaudiran d’un dia plenament teatral tot combinant les accions formatives amb les representacions de les obres assajades durant el curs. Amb la lectura i representació de diferents obres, els alumnes treballen aspectes com la la dicció, l’expressió davant del públic o el treball en grup.

Enguany participaran en aquesta primera edició del festival: l’Escola el Serrallo, Escola Torreforta, El Miracle, Pau Delclòs, Cèsar August i Escola Tarragona.

 

APUNT

I aquest dimarts us volem apropar la projecció de la pel·lícula ‘Zabriskie Point’, de Michelangelo Antonioni. És la segona obra que es projecta del novè Seminari de cinema aquest curs 2015-2016, titulat: Experiències cinematogràfiques, més enllà del mainstream, al mes de juny.

El film tindrà lloc al Campus Catalunya de la URV a les 19 de la tarda.

I us recordem que podreu seguir l’actualitat de la ciutat a rctgn.cat i al nostre aplicatiu per a tauletes i telèfons mòbils.

PUBLICITAT