Mireia González Mohedano, presidenta dels Xiquets de Tarragona

PUBLICITAT

 

Els horaris d’obertura segueixen sent punt de desacord al mercat. La Sala Trono s’acomiada amb un enterrament popular. En esport, el mundial de Pole Challenge reuneix als millors esportistes estatals, i el Nàstic encaixa una derrota contra l’Almeria.

Quan encara no s’ha complert un mes de la inauguració del nou Mercat Central de Tarragona, la polèmica dels horaris s’ha tornat a fer notar. Tot i que han d’obrir durant tot el dia, els paradistes poden escollir unes hores per descansar i, bona part, les han concentrat en la tarda de dissabte.

Almenys una desena de parades del renovat Mercat de Tarragona tanquen el dissabte a la tarda. Aquestes, sobretot, són les de peix. Tot plegat ha despertat opinions contradictòries i certa polèmica entre aquells que creuen que pot perjudicar la imatge del mercat i aturar les vendes durant la tarda del dissabte.

Alguns dels paradistes creuen que es podria arribar a un consens per tancar a partir de mitja tarda tots els dissabtes.

POLE SPORT

Ja han començat les demostracions de pole sport, amb motiu del campionat nacional d’aquest esport, que se celebra a Tarragona al llarg de tot el cap de setmana. Es tracta d’una disciplina que combina flexibilitat, força i acrobàcia, i que practiquen persones de totes les edats, des d’infantil a sènior. També existeix la categoria parapole, per persones amb problemes de mobilitat reduïda o discapacitat. La competició s’allarga durant tot el cap de setmana, i els classificats podran assistir al campionat mundial, que se celebrarà a Holanda.

NOVA JUNTA DELS XIQUETS DE TARRAGONA

La colla castellera Xiquets de Tarragona té des d’aquest dissabte a la nit nova junta directiva, després de les eleccions celebrades en assemblea extraordinària. La nova presidenta és Mireia González Mohedano, castellera i grallera de 23 anys, que en fa 9 que és a la colla, i serà la primera dona en liderar l’entitat.
La candidatura de Mohedano, formada per més de 80 persones, va obtenir quasi el 75% dels vots dels més de 200 que es van emetre. La nova junta s’estructurarà a més en 16 grans àrees, donant pes a l’àrea social i creant-ne una de jurídica i de desenvolupament de la marca Xiquets, entre altres.

NÀSTIC

El nàstic perd al segon partit consecutiu al nou estadi de Tarragona, aquesta vegada contra un rival directe, a la classificació, l’Almeria, per 0 a 1. D’aquesta manera, l’equip es complica la permanència a la categoria perquè la derrota situa al nàstic amb els mateixos punts, 36, que el primer equip que baixaria, l’Alcorcón.

L’equip de Juan Merino ha fet mèrits per marcar un gol amb rematades de Valentín i Muñíz i aconseguir com a mínim un empat. Ara bé, el porter de l’Almeria ha salvat el seu equip.

TEMPS

Un cel tapat serà el protagonista de bona part de la jornada d’aquest dilluns. Tot i això, també hi haurà lloc perquè el sol llueixi, sobretot a partir de la tarda. No es preveuen ruixats sorpresos.

L’APUNT

En el marc dels actes previs del Festival Internacional Dixieland Tarragona, la biblioteca Pública també hi posa el seu gra de sorra. Aquest dilluns projectaran un film basat en la figura del cantant, saxofonista i pianista Ray Charles. La pel·lícula ‘Ray, la vida d’un músic de jazz’ es podrà veure a partir de les sis de la tarda. L’entrada és gratuïta.

PUBLICITAT