Noves protestes contra la LOMCE a Tarragona

20160414_122135

PUBLICITAT

Uns 200 estudiants han sortit al carrer per reclamar a l’Estat que derogui la nova llei d’ensenyament coneguda com la LOMCE i que deixi de fer servir d’excusa la provisionalitat de l’executiu espanyol. Així ho ha reclamat el representant del sindicat d’estudiants al Camp de Tarragona, Jordi Chico. Consignes contra el Govern i a favor de l’educació pública han servit per acompanyar la marxa que ha recorregut la Rambla Nova fins el balcó i s’ha acabat al carrer Sant Francesc davant de la delegació d’ensenyament.
Els estudiants han demanat també que es retiri la revàlida de segon de batxillerat i que es tiri enrere el famós 3+2 universitari.

Una websèrie amb llenguatge de signes s’estrenarà a Tarragona la setmana que ve.
Es tracta de la websèrie “Peixos” que s’ha fet amb la URV i que veurà la llum dins del Festival Eclèctic de Tarragona.

El Festival arriba a la seva cinquena edició i ho fa volent servir de referència a altres ciutats com explica la consellera de serveis a les persones Ana Santos. L’Eclèctic es farà del 22 d’abril al 30 d’abril i portarà diferents espectacles a la ciutat que es faran a escenaris tan diversos com el mateix Teatre Metropol o el MNAT.

L’alcalde de Salou, Pere Granados ha acceptat els canvis proposats pel Govern català de tirar endavant el projecte conegut com BCN World però fer-ho amb unes mides més reduïdes.

Ens ho explica des de la Nova Ràdio el Josep Cartanyà.

 

Els veïns de l’entorn del Mercat Central han presentat una proposta a l’Ajuntament per tal que la plaça Corsini aculli un parc infantil tematitzat amb elements del seguici. Els veïns han entrat aquest matí a registre municipal perquè la proposta pugui ser recollida per alguna formació política i així entri al ple municipal del pròxim dia 22 d’abril.

L’Ajuntament ja va anunciar al gener que la plaça Corsini es convertirà en un espai polivalent un cop finalitzin les obres de remodelació de l’equipament i es tregui la carpa del Mercat provisional.

Els veïns, però, creuen que el projecte dista molt de respondre a les necessitats de l’entorn. Per aquest motiu, han presentat una proposta enfocada a la construcció d’un parc infantil que s’ubiqui sota la pèrgola que s’ha d’instal·lar davant l’edifici de correus. La zona infantil hauria de tenir com a mínim 100 metres quadrats, amb elements del bestiari del seguici, disposar de paviment amortidor i bancs i torretes amb arbres al voltant.

El grup municipal socialista presentarà una moció al proper ple per tal que la ciutat s’adhereixi a la xarxa de ciutats lliures del tràfic de dones i de nens.

En el text, aposten per l’impuls de campanyes periòdiques per sensibilitzar i convèncer la població que la prostitució és la pitjor cara de la violència de gènere.

Des del PSC també es reclama al govern central i al català que apliquin realment la llei, perseguint el tràfic de persones i als proxenetes que es mouen lliurement als clubs i als negocis que vinculats a aquesta activitat.
En aquest sentit, es pretén seguir l’exemple de Suècia, que penalitza els clients i ha reduït considerablement el nombre de dones que es dediquen a la prostitució.

 

PUBLICITAT