Els pescadors del Peix Blau comencen les mobilitzacions

12931267_474582636076111_464931552455491940_n

PUBLICITAT

No han fet vaga, finalment han decidit no aturar la seva tasca diària però sí que s’han concentrat davant de la confraria de pescadors per reclamar que les administracions moguin fitxa i solucionin la crisi en la que es troben immersos des de fa anys. Fam i misèria es podia llegir a la pancarta que portaven uns pescadors que han denunciat que molts d’ells no cobren ni 300 euros al mes.

La manca de sardines i la disminució del tamany del seitó estan acabant amb una de les denominacions d’origen de la ciutat.

Actualment a Tarragona només queden 18 barques i més de 250 persones afectades directe o indirectament per la crisi del peix blau que demana urgentment un estudi mediambiental de la costa tarragonina per conèixer les causes de l’actual situació com ja s’ha fet a la costa vermella francesa.

Dades bones de l’atur de fet el mes de març ens deixa la davallada més gran, en percentatge dels darrers anys. L’atur s’ha reduït a les comarques tarragonines un 5’2%, tot i això encara hi ha 60.000 persones aturades.

Tarragona està per sobre dels 2 punts que ha baixat l’atur a Catalunya i també de l’1’7% a l’Estat. Girona amb un 5’5% menys d’atur encapçala el demarcacions on més ha baixat l’atur aquest mes de març.

L’ocupació temporal per Setmana Santa i l’obertura de molts centres turístics són les causes més probables d’aquesta baixada.

Aquesta tarda s’ha programat una casserolada a la plaça de la Font per protestar contra el paper de la UE i de l’Estat espanyol per l’arribada de refugiats.

Els primers refugiats han arribat a Barcelona després que l’Ajuntament de la capital catalana tirés pel dret i ara es demana que Catalunya també comenci aquesta acollida. En les pròximes dues setmanes uns dos-cents refugiats han d’arribar al país i es calcular que en un any uns 1.800 refugiats podrien ser a Catalunya.

I Altafulla ja té Govern municipal ens ho explica des d’Altafulla Ràdio l’Albert Jansà.

PUBLICITAT