Els pescadors segueixen sense cobrar les subvencions de les vedes

PUBLICITAT

Destaquem la problemàtica de les vedes, la preparació del Minipop i la presentació de Nano Rivas.
Vedes
Aquest mes de maig els pescadors tarragonins han començat les vedes. Un moment d’aturada per deixar que es regenerin les espècies que capturen i que hi ha perill que s’extingeixin. Tot i estar d’acord i reconèixer que són necessàries tenen moltes problemàtiques per poder sobreviure a aquesta època. És més les subvencions que teòricament reben per dur a terme aquesta temporada sense sortir al mar és molt baixa i es queixen que encara no han cobrat la del 2016, però també els deuen la del 2014 i el 2015. Així ens ho explicava Josep Ramon Toledo, pitomosquits, exvicepresident de la confraria de pescadors.
Cal destacar que a més a tota la província de Tarragona és l’únic lloc on es fan dos mesos de veda, a la resta un, tot i que l’any passat van aconseguir poder aturar el mateix temps que la resta de pescadors de Catalunya.
Minipop
L’equip del festival de música, Minipop, ja ha marcat els diferents espais d’aquesta setena edició amb guixos i cintes al passeig de les Palmeres. Una de les principals novetats d’aquest any és la participació de l’Associació Cultural Xinesa de Tarragona que organitzarà diferents activitats durant el primer dia de festival. Aquestes acabaran amb un sopar japonès i la projecció de la pel·lícula del Festival Nits de Cinema Oriental de Vic. Quan falten dues setmanes perquè comenci aquesta setena edició del Minipop ja s’han venut 1.500 entrades anticipades i els hotels col·laboradors de la ciutat estan complerts. Els abonaments anticipats dels tres dies segueixen a la venda per 9 euros fins que acabin les seves existències.
Nàstic
Nano Rivas ja és oficialment el nou entrenador del Nàstic. El club grana el va presentar ahir a les seves instal·lacions esportives. El nou tècnic va destacar que considera que l’equip té qualitat suficient per a aconseguir el repte de la salvació. A més va afegir que el seu objectiu és treure el millor de cada jugador per explotar el seu màxim potencial. Rivas es va mostrar molt segur d’aconseguir la salvació. Per la seva banda el president grana, Josep Maria Andreu, ha explicat que buscaven una persona que conegués bé la plantilla i que pogués aportar per ajudar a l’equip a mantenir-se a segona, per això van triar a Nano Rivas. Andreu també ha afegit que posaran 1500 entrades a disposició del Girona per partit de diumenge.
Apunt
Seguim amb el Tàrraco Viva perquè el pròxim dijous 25 de maig tindrà lloc un joc per a joves, De Lucis Valero al seu pare. Una activitat on es donaran una sèrie de pistes als joves que hauran de descobrir un enigma mentre aprenen sobre la història. El joc va dedicat a joves d’entre 14 i 30 anys, és gratuït i les inscripcions es poden fer a través de la web de Tarragona Jove.

PUBLICITAT