Un pla director amb 12 MEUR millorarà la conservació de la Muralla

muralla

PUBLICITAT

La Muralla de Tarragona és un dels elements emblemàtics del patrimoni de la ciutat i l’Ajuntament de Tarragona i el Departament de Cultura han presentat un pla director que hi estima prop de 65 intervencions.

L’objectiu del pla director s’emmarca en les futures actuacions de restauració del conjunt de les muralles per garantir la seva conservació, activar el seu potencial per millorar l’experiència en les seves visites, millorar la seva integració al conjunt urbà i extreure un coneixement més ampli del monument.

Així ha explicat Josep Boya, el director general d’Arxius, Biblioteques, Museus i Patrimoni, la importància d’aquestes intervencions per la ciutat.

La primera intervenció que s’ha detallat serà l’actuació a la baixada del roser, que s’iniciarà el 20 de juny i el pressupost estimat que s’ha estipulat és d’aproximadament 12 milions a 10 anys vista, 10 d’aquests dedicats a la conservació i al voltant de 2 milions a l’estudi del monument.

 _

 EVA Facial Mouse, és el nom d’aquesta nova eina que facilita l’accés a mòbils i tauletes a les persones amb mobilitat reduïda. L’aplicació, que és gratuïta, permet fer ús de les funcions del dispositiu d’una forma alternativa, sense la necessitat d’utilitzar les mans, ho fa per mitjà del seguiment de la cara de l’usuari captat a través de la càmera frontal.

A Radio Ciutat de Tarragona hem parlat amb el seu desenvolupador, César Mauri per saber més sobre aquesta aplicació.

La finalitat de l’EVA facial Mouse és que les persones amb discapacitat puguin beneficiar-se de l’ús de telèfons mòbils intel·ligents i tauletes, ja que les tecnologies són claus perquè aquestes persones es relacionin i comuniquin amb el seu entorn, i puguin ser més independents.

Aquesta aplicació desenvolupada per CREA Sistemes Informàtics, amb el suport de Fundació Vodafone Espanya, ha comptat amb la col·laboració de les principals entitats d’Atenció a la Paràlisi Cerebral de tot Espanya i d’entre les quals destaca, la Muntanyeta de Tarragona.

Podreu escoltar l’entrevista sencera amb Cèsar Mauri, desenvolupador de l’EVA facial Mouse, al nostre espai Minuts de Ràdio i us mostrarem una petita demostració de com funciona l’aplicació:

_

Canviem de tema i parlem d’atur perquè aquest, ha baixat a les comarques de Tarragona.

Segons el Ministeri de Treball i Seguretat Social tenim un 5’14 % menys d’afiliats a l’INEM, és a dir en aquest moments hi ha 54.022 persones sense feina, vora 3.000 menys que fa un mes.

Al conjunt de Catalunya, l’atur ha caigut en un 3,27%.

UGT diu que la  reducció de l’atur al maig és estacional i precària i que el 68% de la contractació ha estat temporal i al sector serveis.

­

_

I la ministra de Foment en funcions, Ana Pastor, ha ratificat la promesa de no prorrogar la concessió de l’autopista AP-7, que acaba el 2019, i per tant eliminar el peatge en aquests trams. Pastor ho ha manifestat aquest dijous en una entrevista a Antena 3.

_

Paral·lelament al Minipop, aquest divendres també s’engega la quarta edició del Minicraft, un aparador gegant a la Rambla Nova de Tarragona amb l’objectiu que els artesans més punters puguin mostrar al gran públic el seu treball.

Aquesta vegada hi seran presents 28 marques d’artesans d’arreu del territori català que s’aproparan a la nostra ciutat per donar a conèixer els seus productes, entre els que podrem trobar joguines artesanes, roba, ulleres, tot dedicats al públic més menut. En el programa La Tarda de la Xarxa, hem parlat amb la seva coordinadora, la Mercè Pérez, aquest és un fragment de l’entrevista que podreu escoltar sencera a rctgn.cat.

_

I des d’avui i fins divendres, la Vall de l’Arrabassada acollirà un Food Track Festival. Caravanes amb menjar, un mercat vintage, un vermut musical, concerts o una recollida d’aliments seran algunes de les activitats que podreu trobar durant aquests tres dies. Aquest divendres a partir de les 7 de la tarda comença aquests festival amb una minidisco per als més petits de la casa.

 

APUNT

El festival de música i cultura pels més menuts, el Minipop, dóna el tret de sortida aquest divendres a tres dies d’activitats i bona música.

En un escenari idíl·lic com el passeig de les palmeres, es podrà gaudir a les sis de la tarda dels Spy Light i a les vuit del vespres dels Cola Jet Set, on els més petits i també els grans gaudiran de la bona música en la sisena edició d’aquest festival.

I la Shopping Night omplirà els carres de Tarragona de glamour, diverses botigues participaran de l’acte amb diversos descomptes i regals i on també es podrà gaudir de música al carrer.

(fotografia: FGR Arquitectes)

 

PUBLICITAT