El Pòsit de pescadors del Serrallo tornarà a obrir les portes per la Verge del Carme

20160614_115739

PUBLICITAT

El 15 de juliol aproximadament és la data que el Port de Tarragona té previst per inaugurar les instal·lacions de l’antic edifici, coincidint amb la festivitat de la patrona dels pescadors.

El nou espai tindrà tres plantes. La part inferior tornarà a ser un restaurant de cuina marinera que donarà cabuda a 90 comensals. S’han presentat 10 empreses per gestionar-ho i a finals d’aquest mes es coneixerà qui serà l’escollida. La primera planta serà una sala polivalent amb un petit teatre, obert a la ciutadania I la segona planta, on antigament hi havia l’escola, estarà destinada a oficines del Port.

La directora de Comunicació i Relacions Institucionals del Port, Montse Adan, ha explicat la importància de recuperar aquest edifici emblemàtic.

Les obres de remodelació de l’antic Pòsit de Pescadors s’han allargat 14 mesos i han tingut un cost d’1,2 milions d’euros que ha anat a càrrec del Port. S’ha rehabilitat tot l’edifici mantenint elements originals com el rellotge de la façana. En paral·lel, també s’estan recuperant les fonts que hi ha al davant del Pòsit que estarán enllestides per Sant Pere.

_

Aquestes eren les paraules d’alguns dels prop de 2.950 estudiants de batxillerat i cicles formatius de les comarques de Tarragona han començat aquest dimarts les proves de la selectivitat per accedir a la Universitat. La xifra suposa un increment del 3% respecte dels matriculats de l’any passat.

En aquesta jornada, els alumnes s’han examinat de Llengua Castellana i Catalana i d’algunes matèries específiques com Química o Economia i aquest dimecres serà el torn de la llengua estrangera i de Filosofia i Història

Les proves d’accés s’estan fent en vuit tribunals a Tarragona, al campus Catalunya i a Sescelades, quatre a Reus i quatre a Tortosa.

L’Antoni Garcia Español, coordinador de les PAU a Tarragona, ha assegurat que els sistemes per copiar cada vegada són més sofisticats i que s’ha plantejat més d’una acció per evitar-ho. Així ho ha explicat:

Els alumnes que no superin les proves en aquesta convocatòria en tindran una segona, al setembre.

_

L’Ajuntament de Tarragona ha signat un conveni de col·laboració amb el centre de Reempresa de Catalunya i el CECOT, en el marc de la implementació del projecte Reempresa a la ciutat.

L’objectiu és que des de l’oficina de Tarragona Impulsa a la Tabacalera es pugui assessorar als empresaris que vulguin vendre la seva empresa i als que vulguin comprar-la per mantenir el mateix negoci. La idea és que els empresaris que tenen el comerç no deixin d’atendre el servei que estaven donant.

Així ha explicat el director del Centre Reempresa, Albert Colomer, la importància de la signatura d’aquest conveni.

A les comarques de Tarragona hi ha 300 empreses inscrites en aquest servei, on els motius més comuns de la cessió són la jubilació, el canvi de professió i els dmotius personals.

La dada més significativa és que 70 empreses no han hagut de tancar gràcies a aquest programa i que hi ha comptabilitzades 26 reempreses d’èxit.

_

L’Ajuntament de Tarragona també ha volgut mostrar el seu suport al tiroteig d’Orlando, on 50 persones van perdre la vida aquest passat cap de setmana. Ho han fet amb un minut de silenci a les escales del consistori a la Plaça de la Font, amb la presencia dels diferents grups municipals. Així ha expressat el condol l’alcalde Josep Fèlix Ballesteros.

_

S’apropa Sant Joan i aquest dissabte a la nit arriba la Desvetlla dels Ninots que faran una passejada pels carrers de la Part Alta abans de ser cremats  a les fogueres la nit del 23.

El recorregut comptarà amb l’acompanyament musical de la Xaranga Band-Tocats des de la Plaça del Fòrum i acabarà a la Plaça dels Sedassos amb la música de Dj Sergi Ralita per continuar la festa i serà una ocasió idònia per  tastar la primera mamadeta de l’any.

_

Després de les renovacions del tècnic, Vicente Moreno i del lateral, Mossa per dues temporades més, aquest dimarts ha estat Sergio Tejera qui ha renovat també  per dues temporades més, fins el 2018, amb el Nàstic de Tarragona.

 

APUNT

Sílvia Soler és una escriptora i periodista que ha treballat en diferents mitjans de comunicació com Catalunya Ràdio, Televisió de Catalunya i el diari Ara.

Aquest dimecres estarà a Tarragona en el cicle Compartim la lectura, que tindrà lloc a la Biblioteca Pública a dos quarts de set de la tarda.

Sílvia Soler es va iniciar en el món literari amb la recopilació de contes el 1985, però també es va iniciar en el món de la novel·la on hi podem trobar un gran recopilatori.

I us recordem que podreu seguir l’actualitat de la ciutat a rctgn.cat i al nostre aplicatiu per a tauletes i telèfons mòbils.

PUBLICITAT