El preu del peix blau segueix estancat

video

PUBLICITAT

Els pescadors porten des de l’inici de la temporada denunciant que han baixat les captures i que la mida del peix, que gairebé no arriba al mínim permès, fa que es comercialitzi a un preu molt baix. La confraria de pescadors no ha rebut cap ajuda per part de les administracions i demanen la col·laboració dels comerciants per mantenir el sector. Esteve Ortiz és el president de la confradia de pescadors de Tarragona.

Segons Ortiz tampoc s’ha començat encara l’estudi biològic que estava previst. Un anàlisi que havia de desvetllar les raons del canvi de comportament del seitó, que ha reduït la seva mida i de la sardina que està desapareixent a la zona, i que obliga a fer un replantejament als pescadors i a la indústria d’aquest tipus de peix.

El Caixa Fòrum de Tarragona ha presentat una de les tres grans exposicions anuals, que es realitzarà entre aquest proper 29 de juny fins el 2 d’octubre. La temàtica està ambientada en l’art Mochica de l’antic Perú, en una exposició per aprofundir en la manera d’entendre i organitzar el món de les societats que van sorgir al Perú abans dels inques, amb un recull de 100 de les 15.000 peces que s’exposen al Museo Larco de Lima.

En el marc de l’exposició es realitzaran diverses activitats que van des de visites guiades, tertúlies o la nit Mochica el 18 de setembre amb una programació especial de Santa Tecla, on a part de les exposicions guiades hi haurà un show cooking de ceviche, un plat ideat per la cultura mochica.  S’esperen que unes 50.000 persones passin per l’exposició de l’Art de l’antic Perú durant els aproximadament 3 mesos que durarà l’exposició.

Feel Vermut organitzarà aquest dissabte a les 11 del matí un vermut solidari a favor de la Fundació Estela. L’escenari serà el Moll de Pescadors del barri del Serrallo i en el marc de les festes de Sant Pere.

Es serviran unes 1500 degustacions de vermut amb patates xips a 2 euros i fideuà a 4, tot acompanyat de diverses actuacions musicals. Els diners recollits es destinaran a aquesta fundació Tarragonina. Ivana Martínez, és la Consellera de Juventut i Cooperació de l’Ajuntament de Tarragona. Feel Vermut vol donar un cop de mà amb aquesta iniciativa festiva a la Fundació Estela que treballa per la integració de les persones amb discapacitat intel·lectual.

I aquest dimarts s’ha celebrat el dia internacional de l’orgull gay. Tarragona s’ha unit a la commemoració amb un seguit d’actes com amb la lectura del Manifest davant l’Ajuntament, una concentració a la Rambla Nova i actuacions musicals. Les activitats continuaran durant la setmana amb la projecció del documental Gerilleras de Montse Pujantel, al Casal Popular Sageta de Foc, i un cinefòrum amb la pel·lícula Joven y alocada de Marialy Rivas.

APUNT

En el marc del programa La Tarda de la Xarxa, hem conegut una nova plataforma anomenada participo.cat, una eina pel desenvolupament d’una gestió col·lectiva del bé comú d’entitats, esdeveniments i projectes socials.

Aquesta plataforma neix de la suma de diferents actors i està potenciada des de la Cooperativa de serveis socials, culturals i d’entreteniment de Tarragona, podreu escoltar tots els detalls en l’entrevista a dos dels quatre autònoms que ho han fet possible, el Jordi Collado i el Jordi Vinyoles, penjada a rctgn.cat.

PUBLICITAT