Primer pas de la Diputació per acollir refugiats a Tarragona

Syrian immigrants walk on a railway track after they crossed the Hungarian-Serbian border near Roszke

PUBLICITAT

Encara no hi ha xifres exactes de persones que es podran atendre però sí dels diners que la Diputació de Tarargona ha anunciat que donarà per a l’acollida d’exiliats a les comarques tarragonines.

Seran 100.000 euros i deixa el pressupost obert del 2016 per incloure una partida addicional per seguir donant suport als refugiats.

El drama que estan vivint països com Síria, Irak o Afganistan segueix obert i després de la descoordinació i poca concreció del Govern central algunes entitats han decidit actuar.

La Diputació ha anunciat que està treballant en un protocol on en una primera fase les 10 ciutats, 10, més poblades del territori exerciran com a municipis d’acollida. El president de l’ens, Josep Poblet, ja ha avisat que es deixa la porta oberta a aquelles ciutats que es vulguin afegir a la iniciativa si és necessari.

El protocol estarà enllestit en breu i contempla marcar el full de ruta per l’acollida d’una part dels prop de 5.000 refugiats que la Diputació calcula que poden arribar a Catalunya.

Tarragona va viure aquest dimarts la primera de les concentracions per demanar l’asil polític a la ciutat, concentracions que es repetiran i que ja s’ha anunciat que la propera serà el dimecres 16 a la plaça de la Font.

Els darrers accidents a la N-340 on les darrers hores han perdut la vida 4 persones, 3 en un accident al Perelló i una veïna de Torreforta a Reus, han fet encendre novament els llums d’alarma.

El conseller d’interior, el tarragoní Jordi Jané ha reclamat al Govern espanyol que subvencioni el 50% el peatge de l’AP7 pels vehicles pesants i alliberar així de camions la nacional i els trams construïts de l’A7.

D’altra banda des de Catalunya Sí que es pot, Hortènsia Grau ha fet la crida cap a la Generalitat i el conseller de Territori, Santi Vila a qui li ha exigit que solucioni en breu els problemes que segueix acumulant la N-340 al seu pas per les comarques tarragonines.

La Plaça de la Font es convertirà aquest diumenge en un estadi d’atletisme o com a mínim on es podrà veure una exhibició de salt d’alçada i de perxa.

Els millors especialistes espanyols i tarragonins faran una demostració d’aquests dues disciplines atlètiques.

El president de la Federació Catalana d’atletisme, Joan Villuendas, ha reconegut que l’acte ha de servir per potenciar l’atletisme a la ciutat i ha donat suport als Jocs des de la Federació.

L’acte que és una promoció més dels Jocs Mediterranis començarà a les cinc de la tarda d’aquest diumenge.

La segona Festa de la Infància solidària i el comerç que es farà del 24 al 26 de setembre al barri de Camp Clar es vincularà també de forma directe als Jocs.

La festa ensenyarà les 28 disciplines esportives que es podran veure a Tarragona l’estiu del 2017.

La consellera de comerç Elvira Ferrando ha destacat el fet de poder practicar esports poc habituals pels més petits

La primera edició de la festa va tenir una bona acceptació i prop de 700 persones van fer alguna de les activitats que es proposaven.

L’Ajuntament reuneix aquest dimecres als diferents grups municipals per parlar de la gestió dels camps de futbol municipals.

Els enfrontaments entre Cultural i Racing Bonavista per la utilització del camp del barri ha obert la caixa dels trons i el conseller d’esports de Javier Vilamayor ha demanat mesures urgents per no tornar a veure imatges com les del passat diumenge on un equip aleví del Racing no va poder entrar al camp i es va quedar sense jugar el seu partit.

L’Ajuntament podria i passar a gestionar directament les instal·lacions sense que cap dels dos equips sigui el gestor directe de la instal·lació.

Ull a aquesta iniciativa per a tots aquells que algun cop heu volgut participar directament de les Festes.

Des del dia 12 al 19 de setembre es podrà ser Nano per un dia.

És la iniciativa que proposen l’agrupació de portadors per celebrar la primera sortida dels Nanos fa 150 anys.

Tots aquells que es vulguin posar el capgros i la seva vestimenta ho poden fer apuntant-se al web nanosvellsdetarragona.cat.

Pel que fa al temps: Dia amb sol tot i que amb alguns núvols alts que no faran net del tot. Les temperatures seguiran estables amb lleugera pujada de les màximes i una mínima davallada de les mínimes.

TEMP MÀXIMA 25 MÍM 15

 

Fotografia de portada: EFE

 

 

PUBLICITAT