El projecte SocialAtlas i desarticulada una xarxa de tràfic de dones

PUBLICITAT

Aquest divendres 24 de març destaquem el projecte Social Atlas, la factura incívica de més d’un milió i mig de la ciutat i una banda desarticulada dedicada al tràfic de dones.


El projecte SocialAtlas

El SocialAtlas es presentarà aquest divendres al matí l’Ajuntament de Tarragona, un projecte que té com a objectiu reflectir en un mapa geolocalitzat de la ciutat l’activitat real de les entitats i col·lectius. Aquestes expliquen el seu dia a dia i els seus projectes a la xarxa social Messagenes, una plataforma ètica en la qual no hi ha publicitat i que permet centralitzar d’una manera ordenada tot allò que es va fent gràcies a les seves sales de debat. Al final, de manera natural, s’acaba generant una memòria d’activitats que permet captar recursos, a través de patrocinadors, inversors o mecenes.

Factura d’incivisme

La factura per actes incívics va ascendir el 2016 a 1.600.000 euros per les arques municipals, a banda del mig milió d’euros invertits en campanyes i accions de conscienciació i sensibilització per fomentar el civisme. Deixar per exemple la brossa o voluminosos al carrer, on el nombre de casos ha incrementat, va suposar 800 mil euros amb una mitjana de 2 mil quilos recollits al dia. Segons l’Ajuntament el nombre de ciutadans incívics oscil·la un 10% i es fa una crida a la conscienciació i a la col·laboració. De fet el pròxim dilluns es presentarà la segona part de la campanya ‘Em comprometo amb Tarragona’ centrada en els voluminosos. Des del 2012, el nombre de sancions interposades ha estat de 470.

Partit Valladolid vs Nàstic a les 16 h a rctgn.cat

Pel que fa als esports, el Nàstic de Tarragona realitzarà aquest divendres l’últim entrenament de la setmana, abans del partit de dissabte al José Zorrilla. Divendres de prèvia on Juan Merino valorarà com arriba el seu equip al xoc i les baixes definitives pel partit, que apunten a ser els tres comentats durant la setmana, Luismi, Cordero i Gerard Valentín. A banda, ja sabeu que aquest divendres gravem un nou Localitat Grana, amb Carles Cortés i Vicente Izquierdo, company del diari Més.

Ofertes per les parades lliures del Mercat

El concurs per adjudicar les 7 parades del Mercat Central ha rebut 8 ofertes, després de tancar el termini aquest dimecres 22. Les parades que han sortit a licitació s’han de destinar a l’activitat comercial o de restauració, tal com assenyala el Reglament de Mercats de Tarragona. Els pròxims dies s’obriran les 8 pliques presentades i se sabrà a quines parades ha optat cadascuna de les ofertes.

Desarticulada una banda dedicada al tràfic de dones

La Policia Nacional, en col·laboració amb la Guàrdia Urbana de Tarragona, ha desarticulat aquest dijous una organització dedicada al tràfic de dones amb finalitat d’explotació sexual. La majoria de les persones de l’organització eren noies xineses procedents d’altres ciutats espanyoles. En l’operació s’han detingut tres persones i al pis que utilitzaven com a local per trobades sexuals s’han identificat a tres ciutadanes de nacionalitat xina, un ciutadà de nacionalitat suïssa i un client de nacionalitat espanyola.

PUBLICITAT