Prop de 39 MEUR d’inversions al Port de Tarragona

PUBLICITAT

El port de Tarragona destinarà més de 20 milions d’euros en obres i infraestructures aquest 2017. El projecte de preservació d’esquirals de la Móra és un èxit. I el Nàstic ja ha tornat als entrenaments per començar a preparar el partit contra el Mirandés.

EL PORT DE TARRAGONA DESTINARÀ PROP DE 39 MEUR EN INVERSIONS

El Port de Tarragona invertirà prop de 39 milions euros de fons públics al llarg d’aquest 2017. Més de 20 milions d’euros d’aquests es destinaran a la construcció de la passarel·la i la renovació del passeig marítim a Tarragona. En aquest cas, suprimiran la filera d’aparcaments i examplaran la vorera. La inversió també servirà per ampliar el Moll de la Química. El president de l’Autoritat Portuària, Josep Andreu, ha defensat la necessitat de millorar les prestacions d’aquest espai davant de l’interès de noves peticions d’ocupació de possibles operadors.

Dins del paquet d’accions, també preveuen dur a terme la reforma de l’antic edific de l’Autoritat Portuària. La licitació s’obrirà a finals d’any per un preu de 4,5 milions d’euros. A la vegada, construiran els accessos de la zona d’activitats logístiques, la ZAL, i es preveuen prop de 10 milions d’euros pel projecte de port sec a Guadalajara.

PROJECTE PILOT PER PRESERVAR LA POBLACIÓ D’ESQUIROLS

La Móra acull des del novembre un projecte pilot per preservar els seus esquirols. L’Ajuntament de Tarragona i l’entitat mediambientaL La Sínia ha instal·lat punts de pas per a esquirols a les avingudes Conca de Barberà i del Blauet. Aquests punts consisteixen en cordes que travessen de banda a banda del carrer en aquells llocs on s’han detectat que es produeixen més atropellaments d’aquests animals. La regidora de Medi Ambient, Ivana Martínez, ha destacat l’èxit del projecte.

El projecte també ha comptat amb la col·laboració de l’Associació de Veïns La Móra Tamarit. De fet, va ser un veí qui va alertar de la necessitat de preservar la població d’esquirols que habiten en les diverses pinedes de pi blanc del barri, ja que s’havia adonat que molts utilitzaven els cables d’alta tensió per desplaçar-se entre els arbres.

AGRICULTURA APROVA PROP D’1,5 MEUR EN SUBVENCIONS PER A TARRAGONA

El Departament d’Agricultura ha aprovat un total de 14M€ en ajuts per a la incorporació de 500 joves a l’activitat agrària de l’any 2016. En el cas del Camp de Tarragona, destinaran gairebé 1,5 milions d’euros. D’aquesta manera, respondran a la petició de 51 expedients de les comarques tarragonines. Els ajuts a la incorporació de joves és un instrument cabdal per a afavorir el relleu generacional i la modernització del sector agrari i així es defineix en l’estratègia per al Desenvolupament Rural per Catalunya 2014-2020.

ESPORTS

NÀSTIC

I pel que fa al Nàstic, els de Juan Merino han tornat als entrenaments aquest dimarts per començar a preparar el xoc contra el Mirandés. Un equip que tot i estar en descens ha recuperat la il·lusió per sortir-ne després de la victòria contra l’Alcorcón. Els de Juan Merino estaran en quadre pel partit al Nou Estadi, fins a set baixes, cinc per lesió, Barreiro, Madinda, Cordero, Luismi i Djetei, i dues per sanció, les de Muñiz i Mossa. Una convocatòria que pràcticament quedarà feta amb totes les baixes que obligaran a Juan Merino a situar un onze amb calçador. Aquest dimecres nova sessió d’entrenaments, i podreu escoltar l’entrevista que li farem a Bruno Perone aquest dimecres.

CLUB BÀSQUET TARRAGONA

El Club Bàsquet Tarragona s’aferra a la permanència tot i la complexitat de la situació. Els blaus necessiten que Zamora i Hospitalet perdin els seus partits i ells estan obligats a guanyar els dos que queden, si volen mantenir la categoria a la LEB PLATA. Berni Álvarez ha assegurat que l’equip vol seguir lluitant. El CBT rep a casa aquest dissabte a les sis de la tarda al Aceitunas Fragata Moron, per seguir somiant!!!

PREVISIÓ METEOROLÒGICA

Aquest dimecres les temperatures primaverals baixaran lleugerament. D’aquesta manera, s’espera un cel ennuvolat a Tarragona durant tot el matí. Tot i això, a partir del migdia el sol es deixarà veure i serà el protagonista durant tota la tarda.

L’APUNT

I aquest dijous, en el marc dels actes de la setmana santa, tindrà lloc a la Plaça de l’Església del Serrallo, els trons de guàrdia dels Armats del Gremi de Marejants. A més, també es realitzarà el viacrucis de la germandat del Sant Ecce-Homo, des de Av. M. Cristina (Edifici de Sanitat) fins el Santuari del Loreto portant el Crist de la Germandat a espatlles per tots els voluntaris que ho vulguin fer durant el recorregut.

PUBLICITAT