El Rei ratifica el compromís de l’Estat amb els Jocs

83fec254-521a-441b-affa-12cca844fbbd

PUBLICITAT

Aquestes eren les paraules del Rei Felip VI durant el discurs al Centre de Convencions de Port Aventura amb la presència de diferents integrants del Comitè Executiu dels Comitès Olímpics Europeus. El monarca ha reiterat el compromís amb uns Jocs del Mediterrani 2017 que tindran lloc a Tarragona en poc més d’un any, tot i la falta de finançament i d’alguns dels equipaments com el Palau d’Esports o el Centre Aquàtic.


Felip VI també ha assistit a la presentació de la mascota dels Jocs del 2017 al Teatre de Tarragona, que porta el nom de Tarracus, i ha estat dissenyada per l’Aleix Girona, guanyador del concurs de l’escola Abel Ferreter de la Selva del Camp.

La visita del Rei Felip VI ha estat marcada per la plantada política de diferents grups municipals de l’Ajuntament de Tarragona com ERC, la CUP, ICV i CDC, per mostrar el seu desacord amb la visita del monarca o amb el desenvolupament dels Jocs.

Divendres de ple a l’Ajuntament de Tarragona que s’iniciarà a partir de les 9 del matí, per tractar, entre altres temes i mocions, la modificació puntual del Pla d’Ordenació Urbana Municipal per regular la implantació de nous centres de culte. La mesura permetrà instal·lar equipaments religiosos a les zones d’activitat econòmica de tipus industrial o comercial, un supòsit que l’actual normativa no contempla. Pel que fa a les zones residencials, els centres de culte s’hauran d’instal·lar preferentment en edificis exclusius i requeriran la tramitació d’un pla especial que en justifiqui la ubicació.

El Col·legi Oficial de Metges ja té nova Junta de Govern i delegats a l’Assemblea de Compromissaris pels propers quatre anys. La llista guanyadora en les eleccions d’aquest dijous ha estat la encapçalada per Fernando Vizcarro, actual president de l’organisme col·legial, que s’ha imposat per només 45 vots de diferència a la llista alternativa de Sergi Boada.

En total han estat uns 3.151 facultatius cridats a votar a les eleccions del Col·legi de Metges, en els diferents punts de votació de Tortosa, Reus i Tarragona, on les delegacions col·legials han estat obertes des de les nou del matí fins les vuit del vespre d’aquest dijous

I nou capítol sobre el cas d’un grup de nens infectats per l’enterovirus a la ciutat. Després del ball de xifres des d’aquest passat dimarts, segons el departament de Salut, a les comarques tarragonines hi ha hagut una vintena de menors afectats d’entre 8 mesos i 18 anys, 12 dels quals han estat derivats a unitats específiques d’altres hospitals, com la Vall d’Hebrón. A més, sis nens han estat ingressats fins aquest dimecres a l’Hospital Joan XXIII de Tarragona i segons el Departament de Salut a l’abril, just abans del brot, un nen va morir a Tarragona amb un quadre clínic semblant, tot i que no s’ha pogut determinar que la causa sigui l’enterovirus.

I un apunt esportiu, perquè La Federació de Penyes del Nàstic compta amb un nou paquet de 200 entrades per presenciar el partit de diumenge, a les 12 hores contra el Saragossa. El preu d’aquest nou paquet és de 30 euros per entrada, després d’haver esgotat les primeres 1.000 entrades enviades pel conjunt aragonès la setmana passada.

 

APUNT

Aquest divendres teniu una cita amb Ràdio Ciutat de Tarragona i La Xarxa de 16 a 19 h de la tarda. En el marc del festival Tarraco Viva, emetrem un programa especial des del bell mig de la Plaça de la Font, per conèixer i aprofundir en l’esdeveniment romà que acull la ciutat durant aquestes dues setmanes.
Gastronomia, vins, tecnologia, grups de recreació històrica, gladiadors i molt més, farciran els continguts del programa, que també tindrà la presència de dues actuacions musicals com Anna d’Ivori i Oscàrboles.

PUBLICITAT