La Romería del Rocío ja està en marxa

PUBLICITAT

Aquest dissabte destaquem la Romería del Rocío de Tarragona, l’arribada del primer creuer de Costa Cruceros, les banderes blaves que han rebut les platges tarragonines, el Nàstic i el Minipop.

ROMERÍA DEL ROCÍO

Aquest divendres ha començat la 33a edició de la Romeria del Rocio de Tarragona. Centenars de persones mostraran el seu sentiment i devoció cap a la verge, i van en peregrinatge des del Serrallo fins al Llorito. La celebració durarà tot el cap de setmana i l’organitza l’Associació Cultural Folklòrica Andalusa de Tarragona. Adrián Villacreces, secretari de l’entitat, explica la raó de ser de la romeria tarragonina.

 

EL PRIMER CREUER DE COSTA CRUCEROS

El primer creuer de Costa Cruceros, Costa neoRiviera, ha salpat del Port de Tarragona aquesta matinada. És el primer de 17 vaixells que tenen Tarragona com a port base fibs al 22 de setembre i que, en total, transportaran 32000 passatgers. Convertir-se en port base  és una fita que no ha estat fàcil. El Port ha hagut d’adaptar les seves instal·lacions i la ciutat a preparat iniciatives enfocades al turisme de creuers.

De fet, es calcula que l’arribada de creueristes generi un valor de 2’2 MEUR. Per això el port celebra que ja s’ha confirmat que l’any vinent es mantindrà el contracte amb Costa Cruceros.

Els creueristes tindran activitats més dinàmiques que habitualment, gràcies al programa “fun and beach”. Així, es busca un perfil de creuerista més interessat en activitats d’oci i festives. A més, les parades a la ciutats seran més llargues, de 17 hores, el que implica que el 32.000 creueristes de tots els creuers tindran mes temps de visitar la ciutat.

 

BANDERES BLAVES

Quatre platges de la ciutat van rebre aquest divendres la bandera blava. Són la platja de Tamarit, La Móra, la Savinosa i l’Arrabassada. Es tracta d’un distintiu de qualitat que atorga un tribunal internacional de la Fundació d’Educació Ambiental. Aquest guardó, reconegut a escala internacional, valora i premia la gestió ambiental, la seguretat, les instal·lacions, la prestació òptima dels serveis, la informació i l’educació ambiental. Així mateix, exigeix a les platges una qualitat de l’aigua excel·lent.

 

NÀSTIC

El Nàstic es juga diumenge mitja permanència a Tenerife. El rival, de la zona alta, busca consolidar-se en les places de play-off. El partit començarà a les 8 del vespre.

 

El TEMPS

Durant aquest dissabte al matí hi han hagut ruixats esporàdics a la ciutat, que han mullat els carrers però no han donat grans precipitacions. En principi, a la tarda el cel s’ha de mantenir ennuvolat, però cap al vespre poden tornar els ruixats.

 

APUNT

El Festival Minipop celebra aquest dissabte la segona jornada de l’edició d’enguany, que va començar ahir. Si el temps ho permet, pel passeig de les Palmeres passaran noms com Pavvla, Marion Harper, La Bien querida (em format acústic), i Mazoni.

 

Foto: Adrià Recasens
PUBLICITAT