S’acaba l’onada de calor

Protecció Civil ha donat per acabada la matinada d’aquest dissabte l’alerta per onada de calor a Catalunya. La decisió s’ha pres un cop les temperatures han recuperat valors no extrems. Tot i que es manté una calor intensa en moltes parts del territori, ha finalitzat la situació de perill generalitzat. L’Agència de Salut Pública de Catalunya també ha desactivat la fase 2 d’alerta del Pla d’actuació per prevenir els efectes de les possibles onades de calor sobre la salut.

Platja de la Mora. Tarragona
PUBLICITAT

Tot plegat  ha fet que el telèfon 061 del Cat Salut hagi atès 99 incidents, dels quals 69 han requerit l’activació d’un metge a domicili o d’una ambulància del SEM.

Igualment, Protecció Civil ha rebaixat d’Alerta a Prealerta el Pla de risc per incendis forestals INFOCAT. Es demana mantenir, però, alt el nivell de vigilància i ser extremadament prudent en l’ús de pirotècnia per evitar l’inici de focs, així com no llençar en cap cas cigarretes des dels vehicles. En cas de veure una columna de fum, cal avisar d’immediat al telèfon d’emergències 112.

A Tarragona però, les temperatures està previst que arribin un altre cop als 30 graus aquest diumenge, això sí, amb núvols que taparan una mica el sol. De cara a la tarda l’ambient pot ser una mica més agradable. Dilluns, la situació es mantindrà estable.

 

RICOMÀ A RCTGN

El portaveu d’Esquerra Republicana a l’Ajuntament de Tarragona, Pau Ricomà, assegura que cal acabar amb l’incivisme a la Part Alta perquè els veïns puguin descansar. Ricomà ho ha assegurat al programa L’Entrevista del Cap de Setmana d’aquesta casa, on ha repassat molts dels principals temes de la ciutat. Entre ells, com ha de ser la Santa Tecla, la política urbanística de l’equip de govern o la implicació de la ciutat en el referéndum de l’1 d’octubre. També ha parlat de la seva nova proposta de participació ciutadana, els Consells de Districte. L’entrevista sencera la podeu trobar a aquí

 

PRESENTACIÓ DE LLUÍS CARRERAS

El Nàstic presentarà demà a dos quarts d’una del migdia a Lluís Carreras. El nou tècnic grana explicarà les seves sensacions pel què fa al nou projecte i començarà a esbossar les línies mestres del que será el Nàstic de la temporada 2017-2018. L’entrenador de Sant Pol de Mar ha signat per dues temporades.

 

L’APUNT

Continuen en marxa les festes majors de Sant Pere i Sant Pau. Van començar el 16 de juny i s’allargaran fins el 2 de juliol. Aquest diumenge a la tarda, hi haurà country i havaneres a la plaça de la Sardana, des de les 7 i fins les 11 de la nit.

 

Foto: TarragonaTurisme/Rafael López-Monné
PUBLICITAT