Sant Jordi de màxims

PUBLICITAT

Destaquem un Sant Jordi marcat per autors locals com Margarida Aritzeta, Anna Gispert o Lluís Gavaldà. En una jornada festiva de màxims que només va deixar lloc a roses, llibres i alguns castells.

 

DIADA DE SANT JORDI

La Rambla de Tarragona ha estat tot el dia plena de gom a gom de roses, llibres i compradors. El bon temps ha propiciat que tothom hagi sortit al carrer, el que s’ha fet notar en les vendes. Un dels grans èxits han estat d’autors locals. Anna Gispert i Edu Polo amb “‘El conte de l’Esperidió” han estat signant llibres als més menuts i, expliquen, no ha deixat d’acostar-se gent en tota la tarda. També ha destaca Lluís Gavaldà amb el llibre ‘Lletres’.

Però aquests no són els únics autors locals que han participat de la diada tarragonina. Margarida Aritzeta, Francesc Valls o Joaquín Ruiz de Arbulo han estat a la Rambla, i és que potenciar els autors locals és un dels objectius de Sant Jordi. De fet, cada diada de Sant Jordi un autor local aconsegueix fer-se un lloc en les llistes dels més venuts. També les roses han estat importants, i les paradetes no han deixat de vendre la vermella flor tradicional de Sant Jordi. Malgratot, i des de fa uns anys, s’introdueixen novetats, i cada cop es poden veure més roses de colors diferents. Entremig de roses i llibres, també hi ha hagut lloc per als castells. Les quatre colles locals han rodat castells de vuit en la primera actuació conjunta de la temporada.

ESPORTS

El Nàstic va treure un punt aquest dissabte del camp del Getafe. Emaná va igualar a l’inici de la segona part, el gol de Portillo dels locals. El Nàstic, a falta de completar la jornada, és cinc punts per sobre de la zona de descens.

En bàsquet, el CBT va caure a la pista del Lucentum d’Alacant per 78 a 63, en l’últim partit de la lliga regular. Un parcial de 22-4 al tercer quart va enterrar les opcions dels blaus, que ja estaven descendits. Ara falta esperar si poden mantenir la categoria per la via administrativa. Al final, el CBT ha acabat 14è de 16 equips, amb 9 victòries i 21 derrotes.

PREVISIÓ METEOROLÒGICA

Aquest dilluns les temperatures es mantindran al voltant dels vint graus. Tot i això, els núvols es faran notar, sobretot a partir de la tarda. Tot i això, la possibilitat de precipitació serà molt baixa.  

L’APUNT

Aquest dilluns encara arrosseguem actes de Sant Jordi. A dos quarts de deu del matí hi ha recital de poemes de Sant Jordi, a càrrec de l’Escola Campclar. És una proposta del Pla Educatiu d’Entorn de Tarragona. Serà al centre cívic.

PUBLICITAT