S’estabilitzen els casos de VIH i sida a Tarragona

c57c31ae-8cef-44be-a36e-e1bf095be3ee

PUBLICITAT

En motiu del dia Mundial de la Sida, aquest dimarts s’han presentat algunes de les dades de la malaltia al territori. Al 2014, fins a 35 nous casos van ser diagnosticats en les més de 400 proves que és van dur a terme, i cinc van acabar desenvolupant la malaltia.

Josep Mercadé, el delegat del Departament de Salut de Tarragona, ha destacat que l’objectiu pel 2030 és arribar als zero casos, i que el repte anterior pel proper 2020, serà l’objectiu del 90-90-90.

La Generalitat paga part del deute a les farmàcies tarragonines, això és el que ha explicat Joaquim Nolla, el president del Col·legi de Farmacèutics de Tarragona, al digital Tarragona 21. Malgrat aquest pagament referent al mes de Juliol del Fons de Liquiditat Autonòmica, els 13 Milions no serviran per eixugar un deute que pujarà dels 26M actuals, a uns 39 Milions d’euros a partir del dia 5 de desembre.

La casa d’Oficis de la Part Alta i de Camp Clar formarà a 30 joves, la iniciativa estarà subvencionada pel SOC, el Servei d’Ocupació de Catalunya, en el marc del projecte Treball als Barris. El procés de selecció dels trenta nois i noies servirà perquè aquests puguin formar-se en tres especialitats, atenció sociosanitària a persones dependents, reparació d’habitatges i dinamitzadors d’activitats d’educació en el lleure infantil i juvenil.

I el Festival REC aixeca el teló amb 22 pel·lícules. A partir d’aquest dimecres Tarragona viurà 6 intensos dies de cinema en el 15è aniversari del festival, que incorpora entre els seus noms propis, el director Cesc Gay, Maria de Medeiros o Fernando Colomo.

 

DESTAQUEM

El dia Mundial de la Sida és el protagonista del destaquem d’aquest dimarts. Precisament, pels micròfons de Ràdio Ciutat de Tarragona ha passat Lluís Romero, representat del grup de treball de Salut Sexual i VIH/Sida de Tarragona. Aquest és un petit fragment de l’entrevista que li he fet:

Lluís Romero també ha remarcat en l’entrevista algunes de les mesures de prevenció.

 

TEMPS

Matí de calma i amb un ambient assolellat, amb temperatures baixes durant les primeres hores. De cara a la tarda continuarà aquesta estabilitat, amb poques novetats pel que fa a la resta de la setmana.

TEMP. MÀXIMA 17 / MÍN. 7

 

PREVISIONS

Aquest dimarts per la tarda tindrà lloc una concentració per part del grup en defensa de la Sanitat Pública davant l’Hospital de Santa Tecla, per protestar en contra del procés de privatització a favor de la Xarxa Santa Tecla.

I aquest dimecres protagonisme també per les protestes, perquè a les 10 del matí al Jutjat Penal número 2 de Tarragona s’ha convocat una concentració per protestar pel cas de la empresa Expert, que arriba a judici després d’onze anys. Els detinguts per suposats aldarulls són quatre exempleats i dos delegats sindicals en una negociació d’un ERO de l’empresa, ja desapareguda.

 

PUBLICITAT