La Setmana de l’energia sostenible vol canviar els nostres hàbits per estalviar

dita-stmenergia15-940x320

PUBLICITAT

Des de aquest dilluns i fins diumenge se celebra a tota Europa la Setmana de la energia sostenible. La  Diputació de Tarragona ha organitzat un seguit d’activitats adreçades a la ciutadania. L’objectiu és conscienciar i sensibilitzar la societat en relació a l’estalvi i l’eficiència energètica.

La Diputació realitza dins d’aquesta setmana dos tallers: un sobre com reduir la factura de la llum i un altre destinat a un públic infantil. El Taller “Guardians Energètics”  vol aconseguir un canvi d’hàbits en l’àmbit domèstic i convertir els nens i nenes en  protagonistes del guany econòmic que fan els seus pares en estalviar diners amb la factura de la llum.

_

El català és la llengua més usada a la retolació comercial de Tarragona amb un 49,5 %), seguida del castellà amb un 21,5. Així ho recullen les darreres dades de l’estudi Ofercat, impulsat per la Direcció General de Política Lingüística i el Consorci per a la Normalització Lingüística. Unes dades que també mostren que malgrat la forta presència del català en els negocis de Tarragona, la nostra ciutat està encara per darrera d’altres ciutats com Tortosa, Girona i Lleida.

_

Aquest dijous us volem descobrir el té Kombutxa, creat pel tarragoní Jordi Dalmau. Aquest enginyer va endinsar-se en les propietats aquest té d’origen xinés després que als 15 anys li diagnostiquessin el síndrome de Gilabert, que tot i que no és una malaltia provoca una pujada de la bilirubina i fa que el fetge li actuï més lentament.

En el programa de la xarxa, La Tarda, el Jordi Dalmau ens ha explicat els seus beneficis.

_

I un apunt esportiu per acabar, ja que juntament amb Vicente Moreno, Mossa i Tejera, el Nàstic ha anunciat les renovacions de Reina i Xavi Molina, a més de la incorporació de Xisco Muñoz al cos tècnic. Podreu escoltar aquestes i més novetats sobre la preparació de la temporada 16/17 com sempre, al InfoNàstic.

_

És la música del grup Jarks i el seu tema “Deu ser l’estiu” guanyadors dels concurs la cançó de l’estiu que han impulsat TAC12 i l’àrea de festes de l’Ajuntament de Tarragona. Aquesta formació ha estat la favorita del jurat que ha hagut d’escollir entre 12 propostes més. Com a premi han rebut 500e i seran el cap de cartell de l’acte de la Sindriada de les Festes de Sant Magí. El grup Jarks està integrat per 16 nois i són coneguts per haver participat al concurs de tv3 Oh Happy Day, on van quedar tercers.

 

APUNT

Frames torna aquest dijous per retratar-nos l’estat del periodisme a Tarragona, aquesta vegada l’Aleix Costa molt ben acompanyat, parlarà amb la periodista Laia Poblado.

I us recordem que podreu seguir l’actualitat de la ciutat a rctgn.cat i al nostre aplicatiu per a tauletes i telèfons mòbils.

 

 

PUBLICITAT