Sindicats i veïns se sumen a les queixes dels metges pel nou servei d’ambulàncies

20160113_174021

PUBLICITAT

L’entrada en funcionament del nou servei d’ambulàncies aquest 1 de gener sembla que no agrada a ningú.

Les queixes arriben des de diferents sectors i cap diferents àmbits tan assistencials com de servei.

Els veïns de Sant Pere i Sant Pau es queixen de la desaparició de l’ambulància que tenien al barri durant 12 hores. Els veïns expliquen que són 17.000 persones les que viuen al barri i que ara han perdut un servei que s’havia d’ampliar a 24h i no desaparèixer.

Des d’UGT també han mostrat la seva disconformitat amb el nou servei i el sindicat denuncia les condicions de treball dels professionals i deu acomiadament a tot Catalunya des de la posada en funcionament del Servei.

Dins l’Informatiu podreu escoltar l’entrevista al Doctor Fernando Vizcarro president del Col·legi de Metges de Tarragona.

Oposició frontal de l’Associació de Veïns de Boscos i de C’s, ERC i la CUP a la nova escola que s’ha de fer en uns terrenys municipals que l’Ajuntament llogaria per cinquanta anys a aquest centre privat.

La mare dels ous rau per uns en el preu, 13.000 euros anuals per 12.000 metres quadrats aquest és el lloguer fixat per l’interventor, per altres en que en un espai públic no es pot construir un equipament privat i després els veïns que s’oposen a tot.

Els portaveus municipals portaran la seva moció al plenari del pròxim dilluns i els veïns diuen que aquest és l’únic espai públic que té el barri i denuncien la manca de serveis públics, com ha dit el seu vocal Joan Albiol.

Segons ha pogut saber RCTGN en l’última negociació es va oferir als veïns la construcció d’un local per ells al costat de l’escola que també van rebutjar. L’Associació de veïns de boscos la formen poc més d’un centenar de persones de les prop de 2.400 que viuen a al barri.

Mentrestant l’escola com us dèiem ja busca alternatives fora de Tarragona tot i reconèixer que la primera opció és boscos. L’Ajuntament donarà a conèixer la seva postura el pròxim dilluns en el ple, serà el conseller d’ensenyament, Francesc Roca qui donarà la seva visió, una visió que pot passar per revisar l’acord i per obrir converses amb els grups municipals. Ara mateix el tràmit es troba en fase d’adjudicació i pendent de dos recursos; el que han presentat els veïns i el que ha presentat l’escola Internacional que és l’altre centre que va participar en el concurs juntament amb Jigsaw.

Llista d’espera de gairebé nou mesos per poder fer les proves a Tarragona per obtenir la nacionalitat espanyola. Els exàmens que ha implantat el Govern de Madrid només es poden fer a la URV en tota la demarcació i això i l’alta demanada fa que el servei estigui saturat. Sorprenent que algú hagi de fer proves per ser d’algun lloc però bé, ens en dóna més detalls el Jesús Sarmiento.

 

La nova Plaça del Mercat de Tarragona recuperarà el fanal amb seient circular un cop aquest ha estat restaurat. L’Ajuntament de Tarragona ha donat a conèixer com serà aquest nou espai un cop s’hagi acabat la reforma del mercat i s’hagi tret la carpa provisional.

Al centre de la plaça s’instal·larà l’antic fanal restaurat amb el seient rodó i en un lateral es col·locarà una font d’aigua model Tarragona.  Hi haurà tres bancs i sis torretes amb arbres en forma lineal. Segons ha explicat l’Ajuntament amb un comunicat.

Una curiositat; Una empresa tarragonina esquiades.com s’emporta el premi a Fitur com la millor APP de turisme actiu i natura de l’estat. A la convocatòria s’hi van presentar 87 APP de les quals 21 van arribar a la final.

A l’APP d’esquiadas.com es pot consultar l’estat de les pistes, conèixer els temps que farà, veure webcams de les estacions i un apartat pels comentaris de 150.000 esquiadors sobre les pistes.

La Jornada ha vingut marcada per un nom propi i de fet bona part de la setmana. Avui ja no s’entrenarà amb l’equip després d’un comiat emotiu a la Sala de Premsa del Nou Esatadi. David Rocha ja fa maletes cap a Estats Units Carles Cortés.

 

 

EL TEMPS

 Tanquem setmana com la vam començar amb temperatures baixes a primera hora i última del dia però amb sol que fa agradables els migdies.

Els núvols tornaran a créixer de cara a la tarda i el vespre i ho faran també el cap de setmana de cara a començaments de la pròxima setmana podria arribar alguna tímid ruixat.

TEMP MÀXIMA 16 MÍM 5

 

 

Foto de Portada: Imatge d’un dels nous VIR (Vehicles d’Atenció Ràpida) que posa en marxa el SEM a Tarragona
PUBLICITAT